Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dotyczące wykorzystania sprzetu

Gotenksx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dziś jako insider w BFIE odpaliłem se gierę. I zobaczyłem że na jednym punkcie najdalej oddalonym gdzie jest jeden budynek mam 60 stałych fpsów natomiast w miejscach gdzie jest dużo budowli np miasteczko na jednym punkcie mam tych fpsów 30-45. I tutaj jest pytanie w takich miejsach gdzie jest dużo elementów budowle itp to co jest bardziej wykorzystywane? PROCESOR CZY GRAFIKA?. Pytam się bo mam zamiar wymienić by pograć w tych stałych 60 klatkach

Opublikowano

Tak sobie patrzę teraz na necie którzy mają 30 fpsów stałych mają płynniejszy obraz niż ja. Myślisz że zlockowanie w grze na 30 klatkach może coś pomóc ?

Opublikowano

powinno, ale tak w zasadzie to karta tutaj tez najlepsza nie jest. Jaki masz ogolny budzet? ja szczerze juz bym ten procek zostawil i dal lepsza karte.

Opublikowano

Wiesz co zakup po świętach planuje. Na niskich w rozdzielczości 1440x900 rzadko kiedy mi spada poniżej tych 30 fpsów. Może zlockowanie na 30 dało by radę. Zobaczę jak włączę potem grę. Jak zlockuje na 30 fpsach to synchronizacja ma być włączona, wyłaczona czy adaptacyjna?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...