Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[15] Zmiana wieku zawodników w karierze za pomocą Cheat Engine

sppeedd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam bardzo serdecznie. Potrzebuję waszej pomocy ponieważ gram już 27 sezon w karierze jako manager i chciałbym aby moi zawodnicy byli choć trochę lepsi , oraz młodsi. Wyczytałem gdzieś na forum jakimś że można to zrobić z pomocą cheat engine że można  wiek zmniejszyć i zwiększyć Um każdego  zawodników ale nie znalazłem nigdzie jasnych wskazówek co powinienem zrobić krok po kroku aby to się udało,

Z góry dzięki za pomoc

pozdrawiam:

sppeedd

Opublikowano

Nie mam juz fify 15, wiec opisze jak to wyglada w fife 16. Duzo to sie raczej nie zmienilo. ;)

0. Zacznij od zrobienia backupa stanu gry, aby nie stracic calej kariery w razie problemow.

1. Jesli chcesz edytowac np. glowki u swojego pilkarza to sprawdz jaka dokladnie wartosc tego skilla ma 2-3 roznych pilkarzy (najlepiej aby glowki byly inne u kazdego z nich) i zapisz sobie w notatniku albo na kartce zebys nie zapomnial.

MWwTaqV.png

3. Przechodzisz do edycji zawodnikow.

L9V6KZB.jpg

4. Wybierasz jednego z graczy ktorego wczesniej sprawdziles i rozpoczynasz skanowanie w poszukiwaniu adresu glowek.

1mSFXtp.png

5. Zmieniasz pilkarza i powtarzasz krok nr 4. az zostanie max kilka adresow.

6. W moim przypadku zostaly 3 adresy po 3 skanach i nie dalo sie zejsc nizej, wiec nie ma innej mozliwosci niz sprawdzenie kazdego z nich. Zmieniam na 3 rozne wartosci, zapisuje zawodnika i sprawdzam jego statystki w klubie

FlW1mmY.png

7. Pierwszy adres jest poprawny poniewaz po sprawdzeniu statystyka zawodnika zmienila sie na 80. Wiec pierwszy adres zostawiasz i robisz ewentualnie pointer do niego lub skrypt w AA zeby nie trzeba bylo od nowa szukac potem.

KG1u7Rs.png

A zeby zmienic wiek to szukasz w ten sam sposob rok urodzenia goscia i go potem edytujesz. ;)

Opublikowano

ok dzięki za pomoc ale mam problem. Mi po dwóch skanach z trzech już pokazało 3 okienka i po wpisaniu w nich wartości i zapisaniu zmiana pojawiła się tylko u jednego z tych trzech piłkarzy. Potem wchodziłem do każdego z osobna w edycje wpisywałem wartość np. 99 i po wyjściu zmiana jest tylko u pierwszego z nich u którego robiłem to. Nie wiem czy ja coś robie źle czy jak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...