Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xbox 360 slim - pytania

Ruqar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pomogliście mi ostatnio w wyborze mojej pierwszej konsoli, starszej generacji. Padło na Xboxa 360, chociaż początkowo bliżej mi było do Ps3. Jednak po znalezieniu fajnej oferty udało mi się zakupić używanego slima z dyskiem 250 gb w bardzo dobrym stanie. Jako że to moja pierwsza konsola, a ta generacja ma już kilka ładnych lat, nie wiem od czego by tu zacząć. Moje pytanie brzmi, od jakich tytułów zacząć (biorąc pod uwagę że posiadałem średniego laptopa i już np takiego battlefielda 3 nigdy nie ograłem) Które gry waszym zdaniem to taki must-have. Bez podziału na kategorie.

Kolejne pytanko, jako że chciałbym równie często pograć ze znajomymi w mieszkaniu,  to jak wycisnąć z x360 jak najwięcej rozrywki dla 2 do 4 osób. Kinect będzie dobrą opcją? Ew jakieś mikrofony do karaoke czy po prostu gry dla większej ilości graczy na 1 konsoli.

I ostatnie, to gdzie polecacie kupować gry na X360 i czy poza grą online, Xbox live oferuje mi coś więcej??

Opublikowano

Seria Forza, LEGO, Battlefield, GTA - najpopularniejsze.

Polecam dla kilku osób kinect o ile masz dość duże pomieszczenie.

Gry można na allegro/GameTrade, polecam używane. Xbox Live daje również darmowe gry.

Opublikowano

Kinect tak, ale sprawdz czy masz miejsce do tego, zwlaszcza jesli chcesz ze znajomymi pograc, ogolnie fajna rzecz. Napewno sprawdz forze 4 i horizon (1), serie gier halo, gears of war, duzo tak by wymieniac, ogolnie wieszkosc gier na wylacznosc. Nie wolno tez zapomniec o fable. 

Xbox live? Tak duzo profitow, nie tylko gry, ale je przedewszystkim, jak dobrze pamietam sa to dwie na miesiac i przewaznie byly to calkiem dobre, znane gry (asasyny itp). 

Gry to olx z okolicy po taniosci najlepiej. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

A jeszcze jedno pytanie, jeśli mam kabel sieciowy i dzięki temu dostęp do neta w konsoli, to opłaca się wymieniać arcade 250 gb i dopłacać pewnie ze 150 zł na slima?Czy poza wifi i cichą pracą konsoli slim oferuje np lepszą grafike czy cokolwiek co wpłynie na jakość gry? Starsza generacja i tak pewnie będzie u mnie max pół roku dla ogrania tytułów a potem wymienię na nową.

Opublikowano

A jeszcze jedno pytanie, jeśli mam kabel sieciowy i dzięki temu dostęp do neta w konsoli, to opłaca się wymieniać arcade 250 gb i dopłacać pewnie ze 150 zł na slima?Czy poza wifi i cichą pracą konsoli slim oferuje np lepszą grafike czy cokolwiek co wpłynie na jakość gry? Starsza generacja i tak pewnie będzie u mnie max pół roku dla ogrania tytułów a potem wymienię na nową.

Jeśli twój arcade nie ma płyty jasper to wymieniaj jak najszybciej, co do lepszej grafiki czy coś to slimka tego nie oferuje.

Opublikowano

Ok. Arcade sprzedany, udało się wylicytować slima 250 gb z 4 kontrolerami w swietnej cenie :) Przy tym  dysku to chyba lepiej kupować kody niż gry pudełkowe?

Opublikowano

Kody? Jesli to serio kody to oke, ale pudelka zawsze idzie odsprzedac, gry i tak mozesz zainstalowac (tzn oszczedzac naped, bo plyte i tak potrzebujesz), no i kolekcja na polce. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

a kupowanie gier na zasadzie przenoszenia licencji ? Biorąc pod uwagę że w tej opcji dostaje gry za grosze?  A konsole i tak będę pewnie max za pół roku wymieniał na one/one s

Opublikowano

No wiesz, te z licencją nie są idealnie legalne :P Ja kiedyś kupiłem MSP w koncie i było to kupione family packiem z jakiejś karty kredytowej. Raczej nie banowane, tzn. są przypadki, ale rzadkie.

Opublikowano

A gry z najlepszym multi na xboxa ? Tylko najlepiej takie meczówki gdzie nie rozwija się postaci, bo nie zamierzam wykupować golda, raczej konta na 30 dni, bo są po prostu tanie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...