Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z pingiem

JwoR_pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, mam pewien problem od paru dni. Otoz kiedy gram w na przyklad battlefielda mam 1000 pinga i co jakis czas maleje do 40 i jest dobrze lecz za chwile znowu wzrasta ale to nie jedyna gra w ktorej mam taki problem. Kiedy gram w cs go mam stale 60 pinga lecz co jakis czas nagle wzrasta % loss do 20 i nie da sie nic zrobic lecz bo 5 sek maleje spowrotem i dzieje sie tak co chwile. Wie ktos czy moze jest to jakis ddos czy moze problemy z internetem ? Jakies rozwiazanie tego problemu ? Prosze o pomoc !

Opublikowano

Jaki DDoS xD. Ddosuje sie serwery gier czy cos a nie zwykly komputer. Jaki internet? Mobilny czy z kabla?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

76561198102300375.pngAddFriend.png

Opublikowano

Miałem raz taki problem na matchmakingu, 2k pingu, i 5sek. później 100(dla mnie normalne)

Mi pomógł reset rutera, ale możesz spróbować zeskanować komputer i go zresetować.

Nie lubię  Anime   :((

ALE TE AVATARY SĄ TAKIE

ZA*EBISTE

SUMA OSTRZEŻEŃ: 15

Opublikowano

Korzystasz z kabla czy WiFi? PC czy laptop?

Pc i z wifi

Jaki DDoS xD. Ddosuje sie serwery gier czy cos a nie zwykly komputer. Jaki internet? Mobilny czy z kabla?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Wifi internet TP-LINK

Miałem raz taki problem na matchmakingu, 2k pingu, i 5sek. później 100(dla mnie normalne)

Mi pomógł reset rutera, ale możesz spróbować zeskanować komputer i go zresetować.

Resetowalem router kilka razy, komputer tez, resetowalem tez router do fabrycznych ustawien, skanowalem kompa antywirusem nic nie wykrywalo i dalej to samo

Opublikowano

Możliwe że masz uszkodzoną antenkę od WiFi w PC. Korzystasz z czegoś wbudowanego czy karta pod USB?

Z tylu komputera mam czarna antenke podlaczona. Jak moge sprawdzic czy jest uszkodzona ?

Opublikowano

Najlepiej jakbyś przeciągnął kabel i spróbował na kablu, ale jeśli nie ma takiej możliwości to musiałbyś przetestować albo tą antenkę na innym urządzeniu albo inną antenkę. Przy zwykłym przeglądaniu internetu czy oglądania filmików nie ma problemów?

Opublikowano

Najlepiej jakbyś przeciągnął kabel i spróbował na kablu, ale jeśli nie ma takiej możliwości to musiałbyś przetestować albo tą antenkę na innym urządzeniu albo inną antenkę. Przy zwykłym przeglądaniu internetu czy oglądania filmików nie ma problemów?

Do dostawcow internetu juz dzwonilem i powiedzieli ze u nich wszystko gra i ze na wszelki wypadek zresetowali nadajnik ale u mnie dalej to samo :/ Kabla nie moge podlaczyc poniewaz wyskakuje jakis blad. Tak przy przegladaniu internetu wszystko dziala sprawnie lecz momenty sa takie ze ma tak zwanego laga i nie chce sie zaladowac strona i wtedy musze poczekac 10 sekund okolo. Nie mam gdzie podlaczyc tej antenki poniewaz nie mam w domu innego komputera stacjonarnego. A niestety innej antenki nie posiadam

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngJwoR_pl

Kup zwykłą skrętkę, czyli kabel ethernet, podłącz go z routera pod komputer i sprawdź potem. Jeśli nie zadziała to oznacza, że masz obciążoną sieć, czyli ktoś coś u Ciebie ściąga, albo ogląda YouTube w bardzo wysokiej jakości. Jeśli tak będzie, to można ustawić w routerze tak zwany QoS ( rozdzielanie łącza ). Mogę Ci w tym pomóc

CS GO PLAYING

Global Elite

Lenovo Y50-70 Geforce GTX 860m Intel i7 4700HQ SSD 240GB + Monitor zęwnetrzny 60hz FHD

Tesoro Aegis X4

Steelseries Kinzu v3

Creative Aurvana Live!

Steam :

http://steamcommunity.com/profiles/76561198056403525

Czasem potrzeba ludzi do mixa/faceita. Zapraszajcie.

Opublikowano

Kup zwykłą skrętkę, czyli kabel ethernet, podłącz go z routera pod komputer i sprawdź potem. Jeśli nie zadziała to oznacza, że masz obciążoną sieć, czyli ktoś coś u Ciebie ściąga, albo ogląda YouTube w bardzo wysokiej jakości. Jeśli tak będzie, to można ustawić w routerze tak zwany QoS ( rozdzielanie łącza ). Mogę Ci w tym pomóc

@Black_Cross probowalem podlaczyc od routera do kompa kabel ale nie moge bo wyskakuje jakis blad z IP

Opublikowano

Możliwe że masz uszkodzoną antenkę od WiFi w PC. Korzystasz z czegoś wbudowanego czy karta pod USB?

Z tylu komputera mam czarna antenke podlaczona. Jak moge sprawdzic czy jest uszkodzona ?

Najpierw musisz znaleźć nazwę karty sieciowej którą posiadasz. Potem wpisujesz jej nazwę w internecie i szukasz najnowszych sterowników do niej. Wraz ze sterownikami instaluje Ci się program pod nazwą "TP-LINK Wireless Configuration Utility". Tam masz wszystkie dane na temat Twojego połączenia z WiFi tzn. zasięg WiFi, prędkość łącza i etc.

@topic

Wbij na stronę rutera, zmień hasło do WiFi. Ustaw takie abyś tylko ty je znał. Wbij do gry i sprawdź jaki masz ping.

@offtopic 

Jakbyś miał problem z konfiguracją rutera pisz pw.

Opublikowano

@ToshiKatsu juz zmienilem dawno i nikt u mnie nie uzywa neta dalej to samo po za tym jakby cos pobieral mialbym wysoki ping a nie loss i choke

Pozostał Ci reinstal CS'a albo sprawdzenie spójności plików.

Opublikowano

Pomógł byś w ustawieniu tego?
Opublikowano

pewnie dostawca lokalny ktory opierdala jak wiekszosc mniejszych dostawcow chce naciagnac na hajs lel, jak nie masz nic rozjebane z karta sieciowa albo routerem to zadzwon do dostawcy ale pewnie dowiesz sie ze tylko mozesz zwiekszyc pakiet xDDDD.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...