Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] OTP jungle

Zapigoj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Po dwóch latach przerwy wracam do LoLa na nowym koncie i szukam jakiegoś nowego maina na jungle. Kiedyś bardzo lubiłem grać Shyvana, ale nie wiem czy teraz z powodu jej nerfów czy może zmian w jungli jest strasznie słaba (może to też fakt, że nie mam full run tier3 i masterek). Jednak kiedyś grało mi się nią świetnie mimo braku CC.

Próbowałem Elise i Rek'Sai i raczej odpadają. Kupiłem Kha Zixa i w sumie postać chyba okej, ale brak run i masterek powoduje, że póki co za dużo HP tracę w jungli i srednio się to opłaca.

Szukam czegoś niekoniecznie czym będę mógł robić jungle bez full run i masterek, tylko czegoś co jest ciekawe mechanicznie i można robić fajnie akcje (przeforsowany Lee odpada zdecydowanie)

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to poleccie coś. I co sądzicie o Kha Zixie na jungli? Trochę papierowi wydaje mi się, ale chyba jest kwestia tych run i masteries.

Opublikowano

Powiem tak, Shyvana dalej jest dobra. Mam runki i masterki, więc dobrze idzie i później oczywiście robi gre. Teraz może i ciężej sie czyści, ale nie jest źle. Moim zdaniem są dwa rodzaje Kha'Zixów albo Ci słabi, którzy tylko psują gre albo Ci, którzy ją ciągną. Nie ma nic po środku. Jeśli poradzisz sobie nim to graj. Musisz za każdym razem podłapać kilka killi na początek. Jest on papierowy i jest postacią, która wybija postać np. adc i ucieka skokiem. Musisz sie dobrze pozycjonować, bo bez tego będziesz słaby. Polecić mogę Ci Xin Zhao. Nie jest trudny do ogarnięcia a ganki ma dobre i często zdarzało mi się nim ciągnąć gre, wystarczy go dobrze zbudować to w late daje rade nawet bez feedu. Oprócz tego może Rammus aka mercedes, jak wpadniesz na ganka rozpędzony to nawet przy flashu ciężko uciec, jest mocnym tankiem i jego r fajnie działa w tf, całkiem sporo bije też adc, który nie złożył defa. Ostatnio często grana jest też mumia, również nią gram i moje odczucia są pozytywne. Buduje ją pod ap off tanka i szybko czyszcze jungle, sporo bije wszystkim i nie padam za szybko. Jak masz zeza tak jak ja to dobre ganki masz od 6. Oczywiście tf wygrywasz dla swojego teamu dobrym ultem i tak zbudowaną nie chodzi o samego stuna, ale też o dmg jaki przy tym zadajesz.

Opublikowano

Jeżeli chcesz grać czymś na początek, co nie traci dużo hp, a do tego nie masz runek to polecam warwicka - przyjemny clear, nawet bez run da się wytrzymać w jungli, no a minus taki, że tylko jedno cc, czyli ulti i caitable.

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

generalnie szukam czegoś niekoniecznie co będzie czyściło jungle dobrze bez run i masteries tylko czegoś fajnego, żeby było warte mainowania i można było grać tym jakieś fajne akcje i właśnie średnio lubię totalne papiery, jakoś mi to nie podchodzi totalnie (choć takiego xina też można nazwać by papierem, ale i tak pograłem nim i faktycznie fajny clear nawet, dobrze się gra, ale gra tą postacią w sumie to żadne wyzwanie i jkos tak trochę nuda)

Opublikowano

Mógłbym Ci polecić Shaco, dobre invad'e, dobra możliwość outplay'u, dobre ganki z Q, milion wejść na ganka, od lejna, przez ściany, od krzaków itd.

W silverze, raczej się nie sprawdzi, bo lejnerzy flesh'ują w gościa i płoszą Ci go to przypał xD

Opublikowano

właśnie taki shaco średnio podchodzi mi tym, że faktycznie early można zaorać, ale im później tym mniej użyteczny jest dla teamu

Opublikowano

nidalee właśnie fajna postać, grałem jak była w rotacji i faktycznie jest mocna

a co sądzicie o ekko? daje rade w jungli? nigdy nim nie grałem, ale z tego co oglądam jego skille dają możliwości na fajne zagrania i strasznie mi się spodobał

Opublikowano

nidalee właśnie fajna postać, grałem jak była w rotacji i faktycznie jest mocna

a co sądzicie o ekko? daje rade w jungli? nigdy nim nie grałem, ale z tego co oglądam jego skille dają możliwości na fajne zagrania i strasznie mi się spodobał

Ekko na topie lepiej się sprawdza, w dżungli no ja wiem można, ale szału nie będzie.

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

właśnie taki shaco średnio podchodzi mi tym, że faktycznie early można zaorać, ale im później tym mniej użyteczny jest dla teamu

Nie prawda, teraz na shaco, nie gra się full ad + kryty, tylko hybryda ad+as+tank. ZZ portale, sunfire'y itd.

Sytuacyjny build : Red hydra > Red Smite > Sunfire > Statik > ZZ portal / youmu > Buty as / tabi / merkury .

Runy pod AS

Szczerze mówiąc, każdym pickiem zagrasz do średniego diamentu bez problemu, kwestia to jakiego masz skila.

Khazix dobry champion w obecnej mecie łatwo jest łapać kille w early, i jest dobry w late, poprzez eliminacje przeciwnego carry, i podwójny dash

Nie wiem czemu nikt tu nie wymienił lee songa, teraz lepiej nim grać pod pioruny, ponieważ na 3'cim levelu z red buffem, jesteś w stanie solo zabijać ludzi na gankach. W Late niestety troche odstaje, ale jak umiesz grać to nie powinno byc problemow ;d

Opublikowano

1. Na sam start by się przyzwyczaić do jungli i clearu - Warwick,

2. Gdy już wszystko ogarniasz, nie masz problemów w gankowaniu oraz chciałbyś już coś wymainować - Elise, Kha'Zix, Gragas, Rek'sai

Elise - bardzo, ale to bardzo szybki i dobry clear, na full hp bez potek robisz całą jungle, dotego ma duży damage i jest tankowata przy odp. buildzie, może skontrować wiele umiejętności typu ult zeda.

Kha'Zix - dobry engage, szybko robi jungle, lecz ma słaby early(przynajmniej mi się tak wydaje), bez problemu możesz wygrać większość gier takim pickiem, jedyny minus to że jest papierowaty.

Gragas - dobry clear, dobre ganki, dobry late jak i early, tankowaty, lecz jak nie lubisz grać tankami to raczej nie jest to postać dla ciebie, bo nie jest tak efektywny jak full-ap, lecz z pewnością jest zabawniejszy.

Rek'Sai - jeden z lepszych junglerów w tej mecie, pick wyciągany w każdym meczu na lcs, dużo tym nie grałem, lecz polecam sprawdzić

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam tobie wybrać Mastera Yi. Bardzo łatwo wyczyszcza Dżunglę z potworów nawet bez run, a do tego ma całkiem łatwe ganki przez jego ulta który daje mu też łatwe ucieczki. Dodatkowo może się leczyć skillem co jest bardzo przydatne po ganku bądź pierwszych zabitych stworach w dżungli.

893961446222509646083.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...