Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z configiem

SlavesCity

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobilem format komputera. Usunelo mi caly config, wiec zrobilem go od nowa. Problem w tym, ze nie mam pliku config.cfg, ale znalazlem go w userdata. Gdy wpisuje wszystkie bindy i aliasy i w configu i w autoexec to cs sie uruchamia, a bindy nie sa zapisane. Jak dodam do configu i autoexec linijke "exec autoexec.cfg" to cs albo przestal dzialac, albo sie wylacza.

Edit. Wina lezy po stronie pliku autoexec.cfg. Gdy dodam wszystkie bindy do pliku config z linijka autoexec.cfg to cs mi sie uruchamia, jak dodam to do autoexec.cfg to juz nie. A bindy i tak nie dzialaja.

Edit2. Dziala. Zrobilem nowy plik, wkleilem tam config, w cs wpisalem exec kondzik.cfg i dziala. Jedynie nie dzialaja mi aliasy. Macie jakis pomysl?

Nie czyta mi np. takiego aliasu:

alias "-crosshairsmoke" "cl_crosshairsize 3;cl_crosshairdot 0;cl_crosshairgap -2"
alias "+crosshairsmoke" "cl_crosshairsize 1337;cl_crosshairdot 0;cl_crosshairgap -5"
bind "CapsLock" "+crosshairsmoke"
Mam go w autoexec.

CavernousEarlyIcelandichorse-size_restricted.gif

Opublikowano

Autoexec ma się nazywać autoexec.cfg a nie kondzik.cfg.

Dodaj na końcu autoexeca "host_writeconfig",

A w opcjach uruchamiania CS'a wpisz +exec autoexec.cfg

Powinno działać.

Opublikowano

Nie, zle mnie zrozumiales.

autoexec mam normalnie autoexec, config to config, a kondzik.cfg nie potrzebnie stworzylem.

Juz mam rozwiazanie. Jak mam jakis alias to tworze plik cfg, tam wklejam komende/bind, zapisuje, wklejam do folderu cfg, wchodze w cs i wpisuje exec i nazwe tego pliku.

Do zamkniecia.

CavernousEarlyIcelandichorse-size_restricted.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...