Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poważny problem, wyłączanie serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam poważny problem, otóż mój serwer co jakiś czas się samoczynnie włącza. Dziwne jest to, że w logach nic nie ma, normalnie wyświetla to co działo się na serwerze a nagle log się urywa - w tym miejscu gdzie serwer się wyłączył. To nie wina VPS, przeniosłem się na inny hosting i jest to samo... Na VPSie stoją 3 serwery - lobby, main (ten na którym grają gracze) i BungeeCord. Dacie rade mi pomóc?

Opublikowano

a na jakim systemie stoi serwer?

linux? Win?

Sprawdź też czy ram nie przekracza normy ;) Może to być wina ramu ;)

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Śledź nas na FaceBook/TheMinecraftpl!

Opublikowano

daj listę pluginów ;) Zobaczymy może problem nie leży po stronie maszyny ;) a jeszcze ewentualnie javę przeinstaluj na linuxie ;)

daj listę pluginów ;) Zobaczymy może problem nie leży po stronie maszyny ;) a jeszcze ewentualnie javę przeinstaluj na linuxie ;)

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Opublikowano

https://scr.hu/e3vnP6 - lista pluginów.

Po wyłączeniu serwera wszystkich graczy wyrzuca do lobby a na czacie pojawia się wiadomość: "The server you were on previously went down, you have been connected to the lobby".

Lub czasem też wywala do listy serwerów i jest napisane [Proxy] Lost connection to the server.

Opublikowano

Nic nie wskazuje na żaden błąd... Hmmmm a może masz ustawiony skrypt na VPS czy tam hostingu żeby co jakiś czas serwer się wyłączał? Nie masz jakiegoś restartu na czas? Może to jest powodem 

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Opublikowano

No właśnie chyba nic takiego nie ma... Na poprzednim hostingu miałem troche lepszy vps i było dokładnie to samo. Ale napiszę do hostingu żeby się upewnić.

Opublikowano

nie ma żadnego crash loga, nic w logach też nie ma? najlepiej gdybyś wstawił te logi, może akurat coś tam się znajdzie.

fKJeAI4.jpg

Opublikowano

Serio nic nie ma. Normalnie wszystko pokazuje z serwera a nagle takie coś: https://scr.hu/zYKV0z - tam gdzie sie kończy to wywaliło serwer...

Dodatkowo sprawdziłem mierząc stoperem czas od włączenia serwera do crasha. Mija około 23 minuty i serwer się wyłącza, za każdym razem jest prawie tak samo.

Opublikowano

ja ci napisałem spróbuj zrobić reinstalkę serwera ;) 

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Gość dominik148
Opublikowano

Może uszkodzony silnik? 

Wgraj od nowa silnik i zobacz czy dalej bedą sie pojawiać crashe.

Opublikowano

Backupu nie dam rady zrobić bo to nowa edycja, trwa może jakieś 3-4 dni. Na poprzedniej nie było tego problemu.

Silnik zmieniałem dziesiątki razy, nic nie pomaga.

Co do reinstalacji systemu też nic nie pomogło...

Opublikowano

Czy w głównym katalogu serwera nie ma pliku/plików hs_err_pid?

po pid powinny być numery.

Jak tworzy się taki plik to wrzuć go tutaj i pokaż co się w nim znajduje.

Pomogłem?? Kliknij Lubię To

Opublikowano

Może dlatego, że masz zlepek miliona pluginów i nawet nie wiesz co się w nich znajduje?

Opublikowano

Może dlatego, że masz zlepek miliona pluginów i nawet nie wiesz co się w nich znajduje?

Na drugiej edycji serwera grało ponad 200 osób i przy takiej ilości było stabilne 19,90 tps także nie jest to jakiś tam zlepek pluginów. Wiem do czego służy każdy i są bardzo dobrze przerobione pod mój serwer.

Poza tym chyba naprawiłem, przenieśliśmy się na starą maszynę i serwer działa od 8 godzin bez wyłączenia. Dziękuję wszystkim za próbę pomocy.

Opublikowano

Poczekaj poczekaj... jest to druga edycja serwera tak? To może inaczej zacznijmy od tego co zostało dodane na drugiej edycji tego serwera? Doszły jakieś dodatki / skrypty / pluginy ? Jeśli tak to napisz jakie ;) I pokaż listę pluginów (jeśli to będzie możliwe to z chodzi mi o listę pluginów z 1 edycji)!

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Opublikowano

Te pluginy są od drugiej edycji, obecna edycja jest piątą i przez te wszystkie edycje były te same pliki. Ale już chyba się naprawiło jak przeniosłem je z powrotem na tą starą, lepszą maszyne na innym hostingu bo nie wywala.  :D

Opublikowano

jeżeli udalo Ci się naprawić problem, to gratuluję.

następnym razem sprawdź logi w lokalizacji /var/log/messages, może coś tam się akurat wyświetli ;)

fKJeAI4.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...