Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośba o ocenę strony

SebastianPob

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ocenię tak na szybko, nie wchodząc "głębiej" (powierzchownie przelece, błęy najbardziej rzucające się w oczy)

1. Po pobraniu paczki z codepen na pulpit mam dziwny template --- doctype -> html -> head -> body -> head -> body itd, hm? ;d
  2. Fajnie, że określiłeś język tylko dlaczego jest "pl" na stronie po angielsku?
  3. Charset pierwszy w head, za to +
  4. Chrome frame nie istnieje od lat
  5. Preloader to tylko niepotrzebny dodatek + pusty div to zbędny div + stylowanie inline
  6. Skrypty porozrzucane po całym dokumencie, ciężko cokolwiek powiedzieć przy takiej strukturze
  7. Do <script> nie ma potrzeby dodawania type="js", większość przeglądarek nie potrzebuje tej informacji (automat)
  8. Nieprawidłowa hierarchia nagłówków + kolejne stylowanie inline
  9. Formularz jest oczywiście niedostępny (brak label)
  10. Zamiast onclick użyj addEventListener
  11. Kolejne puste div'y
  12. Zadeklarowany html5 a nie korzystasz z jego dobrodziejstw, same div'y

Jest tego więcej, ale nie mam czasu, żeby o tym pisać.

Jak na 7 miesięcy nauki to kod jest tragiczny, polecam poczytać o html5, semantyce oraz zasadach choćby podstawowej dostępności dla osób korzystających z czytników ekranowych lub osób korzystających z klawiatury, nie sprawdzałem czy działa nawigacja tab'em i czy jest focus, ale ktoś może to sprawdzić i napisać.

Miłego wieczoru

by Neosieł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...