Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Qualidea Code - dyskusja

VereX.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

80824l.jpg

Qualidea Code

Sezon: Lato 2016

Studio: A-1 Pictures (SAO)

Ograniczenia wiekowe: 13+

Emisja: 10 lipca

Gatunki: Akcja, Magia, Nadprzyrodzone

Historia ta rozgrywa się w świecie, gdzie trwa wojna między ludźmi a ich odwiecznym wrogiem, „nieznanym”. Dzieci, które kilkadziesiąt lat temu zostały ewakuowane oraz poddane hibernacji, budzą się właśnie ze swojej długiem drzemki by dowiedzieć się, iż w czasie snu ich ciała nabyły nadnaturalnych zdolności. Aby uratować swój kraj przed „nieznanym” wyłaniającym się z Zatoki Tokijskiej, chłopcy i dziewczęta stają do walki ze wszystkich sił broniąc Tokio, Kanagawy i Chiby.

anime-odcinki.pl

Moje przemyślenia (bez spoilerów):

Zanim zacznę chciałbym nadmienić, że jestem badziewny w pisaniu recenzji oraz zacząłem oglądać QC, w chwili gdy wyszedł 8 odcinek, wtedy to zrobiłem sobie maraton i obejrzałem te 8 odcinków. Do 4 odcinka jest dosyć marnie, zostaje przedstawiony nam świat, postacie, sytuacja tego typu sprawy. No i bum, 4 odcinek końcówka, coś tak niespodziewanego, przyśpiesza nam akcje. I zostajemy wrzuceni w wir arkany, sensu dla którego te dzieci mają te nadprzyrodzone zdolności, nie chcę się dalej rozpisywać bo znając mnie to walne jakiś spoiler, który zepsuje całą zabawę. Jednak odczuwam wrażenie, że akcja działa się zbyt szybko, chociaż to może być problem w tym, że oglądałem te 8 odcinków bez przerw między nimi. Chciałbym również przyczepić się do animacji, chociaż mi ona, za pierwszym razem aż tak nie przeszkadzała, jednak na 2 rzut oka nie jest z nią najlepiej. Warto spojrzeć również na endingi (oraz opening, bo jest dosyć dobry), gdyż są różne i mogą pomóc nam poszerzyć historię. Bohaterowie są wyraziści i różnorodni, każdy z głównych bohaterów ma własną historię. Nie można również zapomnieć o konfliktach osobowościowych między bohaterami.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

łapałem się za to jak tylko wychodziło, ale z racji, że był ujowy player i nie mogłem obejrzeć, tak do tej pory nie tknąłem, dzięki, że przypomniałeś!

Opublikowano

Z początku animiec zapowiadał się mocno sztampowo, ale chyba mają jakiś pomysł na tę serię.

Motyw z dzieciakami pracującymi bezwiednie dla tych złych jest niezły.

"Let them fight."

1eJyg6V.jpg

Opublikowano

Zrobiłem podobnie jak Ty, autorze tematu. - te bezsenne nocki lol -

Oscylowałem nawet w punkt, gdzie MC s.p z o.O zaczną się buntować. W końcu mamy po raz kolejny do czynienia ze strefą zamkniętą, która jest jednym z wielu determinantów postapo. Jednakże rozwój akcji w kierunku przypadkowych następstw z pominięciem konwencji, że to MC inicjuje wszystko jest nawet okej. Podoba mi się to, że tzw. zło podejmuje inicjatywę. Może i teraz trochę lecę trzy po trzy, ale przy tak intensywnym seansie takie odniosłem wrażenie. Mam nadzieję, że zakończenie będzie inne niż podejrzewam. - Jak na baję dla -latków to znośne. :yay: 

Cofam to. Kicz, ale znośne. Nie jest aż tak dobre, ale nie jest też aż tak złe.

Opublikowano

Fajnie, że ktoś założył wątek dyskusyjny z tym anime. Opening naprawdę jest dobry, jeden z lepszych jakie oglądałem choć z drugiej strony zwykle pomijam te początkowe dwie minuty. Bohaterowie nie są źli, kreska również nie jest na najniższym poziomie, do animacji nie mam zastrzeżeń a fabuła nawet może być a nawet bardzo biorąc pod uwagę co się dzieje w połowie anime. Jeżeli chodzi o bohaterów, przykro mi to mówić, ale Suzaku to pizda.

Ten odcinek gdy został zaciągnięty na pole bitwy przez rodzeństwo po "utracie" siostry i mówił, że zniszczy wszystko. Myślałem, że coś się zacznie dziać, że na prawdę wprowadzi jakiś chaos, a on dostał swoje 5 minut i tyle. Bardzo słabo.

Najlepsze z tych wszystkich głównych bohaterów jest rodzeństwo, zabawne sytuacje z nimi w roli głównej a szczególnie gdy zaczynają się przekomarzać.

Poza tym bohaterowie wydają się być strasznie podobni z charakteru do tych z Owari no Seraph, jakoś tak mi się skojarzyło i...

nadal oczekuje, że Suzaku dostanie jakiegoś boosta i faktycznie wprowadzi jakiś zamęt na to co sie aktualnie dzieje, w zapowiedzi kolejnego odcinka była wypowiedziana taka kwestia: "Brat uważał Cię za bohatera" i właśnie skojarzyło mi się to z nim, możliwe, że to będzie taki bodziec, który rozpocznie to wszystko. Albo się mylę i żaden power up nigdy nie będzie miał miejsca .__.

Opublikowano

nadal oczekuje, że Suzaku dostanie jakiegoś boosta i faktycznie wprowadzi jakiś zamęt na to co sie aktualnie dzieje, w zapowiedzi kolejnego odcinka była wypowiedziana taka kwestia: "Brat uważał Cię za bohatera" i właśnie skojarzyło mi się to z nim, możliwe, że to będzie taki bodziec, który rozpocznie to wszystko. Albo się mylę i żaden power up nigdy nie będzie miał miejsca .__.

Też na to czekam

Gość jest na środku plakatu przedstawiającego tego anime, a jak na razie to dostał mniej czasu na antenie niż inne postacie. Oby dostał boosta i rozpierdolił całą tą instytucję, bo jak na razie to czuję się jakby ten z Suzaku był tym wyróżniającym się głównym bohaterem

TuByłaSygnatura.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...