Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Lagi i freezy w grach.

nexusx

Pytanie

Opublikowano

Witam. Mam problem, od niedawna mam nowe podzespoły tj. procek, grafika, dysk, ram. W grach mam freezy, nie wiem czy to spadki fps, czy nie, nie da sie zauważyć, ponieważ gra chodzi normalnie i co jakiś czas mam freeza na 3-15 sekund, totalnie nic wtedy nie moge zrobić, dzwięk się zcina, myszką ruszyć nie moge, co dodam w cs go gdy mam laga i gdzies biegne, to okazuje się że ta postać się przemieszcza. Nie rozumiem totalnie o co chodzi.

Podzespoły: 

4 RAM

Procek AMD Athlon II 250 3.00 ghz 

Karta graf NVIDIA GeForce 9600 GT

Na pewno to nie zależy od internetu, na single gdy net off to samo.

Liczę na pomoc.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podaj dokładne parametry sprzętu (tego nowego też), oraz zasilacz (model, marka, moc (wszystko masz na nim napisane)).

Nie opisałeś od kiedy to masz dokładnie, ale jeżeli dokładałeś podzespoły, to może to być zasilacz z czarnej listy. Niestabilna linia 12V i przez to dysk łapie zwiechy, lub może całkowicie się wyłączyć (ja miałem kiedyś problem z wyłączającym się dyskiem - problemem by zasilacz). 

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Witam. Mam problem, od niedawna mam nowe podzespoły tj. procek, grafika, dysk, ram. W grach mam freezy, nie wiem czy to spadki fps, czy nie, nie da sie zauważyć, ponieważ gra chodzi normalnie i co jakiś czas mam freeza na 3-15 sekund, totalnie nic wtedy nie moge zrobić, dzwięk się zcina, myszką ruszyć nie moge, co dodam w cs go gdy mam laga i gdzies biegne, to okazuje się że ta postać się przemieszcza. Nie rozumiem totalnie o co chodzi.

Podzespoły: 

4 RAM

Procek AMD Athlon II 250 3.00 ghz 

Karta graf NVIDIA GeForce 9600 GT

Na pewno to nie zależy od internetu, na single gdy net off to samo.

Liczę na pomoc.

Za mało informacji. 4 ram ? 4Gb czy 4 kości ram ? Karta ile ma pamięci ? Musisz podać wszystko. A przed uruchomieniem gry nie masz zapchanej pamięci / procesora ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...