Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BungeeCrord nie łączy się

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siema wczoraj wykupiłem VPS'a i więc postawiłem 3 serwer Hardcore on działa Lobby on tak samo działa i BungeeCord właśnie w nim jest problem, gdy wpisuje ip serwera BungeeCord to nie szuka mi na liście serwerów mc, a gdy wpisuje ip serwera Lobby wyszukuje go, ale gdy wbijam na niego pojawia się komunikat: If you wish to use IP forwalding, please enable it in your BungeeCord config as well!

Właśnie takie coś się pojawia. Oto config BungeeCorda config.yml http://pastebin.com/x0eTXNYa

Proszę o pomoc :)

Opublikowano

Problem może leżeć nie tylko po stronie błędów czy wersji ale również i portów ;) Czy owe serwery stoją na jednym VPS wraz z lobby? Jeśli tak to musisz mieć odblokowane porty przez dostarczyciela owej usługi w tym wypadku VPS ;) Nie wiem nie jestem tego pewien ale moim zdaniem jest to powodem ;) Możesz jeszcze spróbować wykupić BungeeCord na pukawka.pl i tam spróbować podłączyć serwery z vps ;)

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Śledź nas na FaceBook/TheMinecraftpl!

Opublikowano

16:10:43 [SEVERE]     at net.md_5.bungee.conf.YamlConfig.load(YamlConfig.java:61)
16:10:43 [SEVERE]     at net.md_5.bungee.conf.Configuration.load(Configuration.java:64)
16:10:43 [SEVERE]     at net.md_5.bungee.BungeeCord.start(BungeeCord.java:248)
16:10:43 [SEVERE]     at net.md_5.bungee.BungeeCordLauncher.main(BungeeCordLauncher.java:55)
16:10:43 [SEVERE]     at net.md_5.bungee.Bootstrap.main(Bootstrap.java:15)
16:10:43 [SEVERE] Caused by: java.nio.charset.MalformedInputException: Input length = 1
16:10:43 [SEVERE]     at java.nio.charset.CoderResult.throwException(CoderResult.java:281)
16:10:43 [SEVERE]     at sun.nio.cs.StreamDecoder.implRead(StreamDecoder.java:339)
16:10:43 [SEVERE]     at sun.nio.cs.StreamDecoder.read(StreamDecoder.java:178)
16:10:43 [SEVERE]     at java.io.InputStreamReader.read(InputStreamReader.java:184)
16:10:43 [SEVERE]     at org.yaml.snakeyaml.reader.UnicodeReader.read(UnicodeReader.java:123)
16:10:43 [SEVERE]     at java.io.Reader.read(Reader.java:140)
16:10:43 [SEVERE]     at org.yaml.snakeyaml.reader.StreamReader.update(StreamReader.java:184)
16:10:43 [SEVERE]     ... 7 more 

ehh gdy odpalam BungeeCord'a to się pokazuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...