Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Muzyka czyszczenie dzwięku

Edyyy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie. Jak wyczyścić dźwięk np: normalizacja, usuwanie szumów itp, takie funkcje jakie ma nero? Tylko potrzebuje zgrać wszystkie piosenki na pendrive? Jest jakiś program oprócz nero bo chyba nim sie nie da zgrać na Pena a tylko na płytę.

Opublikowano

A ten program zrobi to tak jak np nero? A drugie pytanie, jeśli chciał bym nagrać nerem na pendriva to da się? :D czy tylko na płytę?

@Edit

Tutaj trzeba kazda po kolei, a mi chodzi o dosc duza ilosc, tak jak w nero bo to do samochodu

Opublikowano

Najpierw chcesz odszumić , potem poprawiać na końcu nagrywać. Zdecyduj się co chcesz zrobić ! 

Odszum, popraw i zapisz piki nawet pojedynczo jak nie będziesz potrafił zrobić hurtowo ( są skrypty wsadowe do wykorzystania ) 

Nero nie nagrywa na pena płyt, na pena wystarczy skopiować tylko pliki. 

To jak w końcu odtwarzasz muzykę w samochodzie, z pena czy z płyt ? 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

To od początku :D Chodzi mi o odszumienie, normalizacje ogólnie o poprawe jakości dźwięku, a odtwarzane będzie z pendrive, iż gdybym chciał z płyty za dużo by było płyt.

Opublikowano

A wgl po co usuwanie szumów do gotowych piosenek?

Jak chesz poddać obróbce wiele plików

Uruchom Audacity, wrzuć piosenki w to szare puste miejsce, kliknij CTRL+A i obrabiaj. Jak chcesz zapisać Plik>>Eksportuj Wiele Plików ustaw folder i format obsługujący twój odtwarzacz

EDIT:

Zmienianie głośności i usuwanie szumów których pewnie nie ma nie zmieni jakości dźwięku

1149730ee7ddaf7UVMV7ZB.gif

Opublikowano

Chodzi mi normalizacje, bo wiele piosenek jest cichszych a niektóre głośniejsze i jak sciagasz piosenki mp3 to w tedy obnizasz jego dzwiek

Opublikowano

To w czym problem, zrób dokładnie tak jak ci wyżej opisał. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...