Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze zmienianiem ilości KD + 2 inne pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Bawię się trochę plikami Terenzo, w których to spotkałem się z rzeczą, której za bardzo nie ogarniam. Jak można się domyślić po tytule, chodzi o KD :)

Opis problemu: Postanowiłem z grubej rury dać możliwość wkładania po 4 KD do każdej broni oraz po 3 KD do każdej zbroi (edytując socket_pct). Zbroje działają bez zarzutu, błękitne czy kremowe ubranie pięknie mają po 3 miejsca na KD, za to z broniami jest gorzej. Są tylko 3 miejsca na KD, więcej nie da się wsadzić, mimo wpisania 4 nie 3. Drugi problem polega na tym, że mimo wpisania tego 4, np. w Pogromcy Niebieskiego Smoka wyskakuje komunikat "Nie ma slotu, w którym można umieścić ..." i jest on podświetlony na czerwono. Zmiana 4 na 3 też nic nie daje. Ktoś wie, w czym może tkwić problem? Item_proto podmienione zarówno w cliencie jak i maszynie.

Pozostałe 2 pytania:

1.)Gdzie się zmienia maksymalną ilość bonusów, które można wsadzić (zamiast 5 np 6)? Trzeba do tego source?

2.)Dodałem do sklepu Magiczne Metale w ilości 200 sztuk. W sklepie widnieją jako 200 sztuk, lecz po zakupieniu ich jest tylko jeden, tak samo sprawa wygląda przy braniu przy pomocy komendy. Jakieś pomysły?

Opublikowano

Tak, zeby kd dać wiecej niz 3 musisz edytowac src 

Dzięki za szybką odpowiedź :) To samo tyczy się 6 bonusów? 

Opublikowano

Dobra, skoro tak się sprawa ma, to po prostu wgram jutro source i przy okazji pozbędę się problemu z pojedynczym metalem. Dzięki za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...