Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odblokowywanie portów dla serwera ts3 stworzonego na komputerze

Spanga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry,

stawiam serwer do tsa dla klanu, najprawdopodobniej mam zablokowane porty.

Na własny serwer mogę wbić jak wpisze w miejsce ip 'localhost'. Nie mam routera, wszystko idzie bezpośrednio do mojego kompa przez kable DSL.

To przez zablokowane porty? Jeśli tak, to jak je odblokować?

Ps. Jak podaję ziomkom moje ip to w ogóle nie łączy.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Oj zasmuce cie nie da sie niestety bo komputer dostaje bezposrednio tylko i wylacznie adres publiczny (na ktorym tylko i wylacznie jestesmy widoczni w internecie ) i tylko i wylacznie potrzebny jest router 

Opublikowano

Co za bzdury napisane,  skoro masz router nawet DSL to MUSISZ mieć adres publiczny bo nie działał by internet. Adresem serwera jest zawsze adres IP routera a komputer jest tylko hostem podpiętym do routera z adresem nie publicznym, nie istniejącym w internecie. .

W niektórych przypadkach trzeba sobie router skonfigurować ale w większości wystarczy dodać swój komputer do strefy zdemilitaryzowanej ( wpisać jego IP w sieci ) . Instrukcja obsługi routera i tam wszystko pisze jak ustawiać. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Czyli nie ważne co i jak, byle był ruter?

Opublikowano

Raczej nie router musi obsługiwać przynajmniej  NAT, zresztą sprawdź bo przy jednym urządzeniu w routerze nic kompletne nie trzeba ustawiać bo wszystko działa zaraz po podłączeniu. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Obsługiwać NAT? Jeszcze coś powinien mieć taki router żebym mógł hostować serwer?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...