Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[1.7.10][Mody] MirkoTech

cotojestja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
286_cooltext130766713616577.png
Zatem czas na IV edycję !

MirkoTech, jest to z założenia mały serwer dla osób, które chcą spokojnie pograć z modami technicznymi. 
Paczka modów opiera się na uproszczonym FTB Infinity Evolved.

IP: 91.189.39.71

Obecnie na serwerze znajduje się 145 modyfikacji, a w nich między innymi:

IndustrialCraft^2 Experimental 
Buildcraft 7
Thermal Expansion 4
Metalurgy 4
Forestry 4
Immersive Engineering 
Draconic Evolution
GalacticCraft
Tinker's Construct 
Ender I/O
Hardcore Ender Expansion

Każdy gracz otrzyma możliwośc zabezpieczenia 50 chunków i załadowania "chunklaoderem" 10. Jest to możliwe dzięki modyfikacji FTB Utilitis. 
Limit w razie potrzeby zawsze możemy zwiększyć, na chwilę obecną ustawione są takie wartości, by uniknąć "claimowania" całej mapy i ładowania czego popdanie.
Poradnik jak z niej korzystać znajdzie się na serwerze. Po za tym informujemy, że ban jest tylko 1. Permanentny. Nie mamy zamiaru użerać się z dziećmi.

Paczka :
Skan :

Pełna lista modyfikacji:
Spoiler 

Najczęściej zadawane pytania:

#1 Mam slaby komputer, po co napchałeś tutaj tyle zbędnych i nakładających się modów które są na każdym serwerze ?
- Bo mogę. A tak na poważnie:
Dosyć się już nasłuchałem, że ktoś ma za słaby komputer, jak masz słaby komputer to przepraszam bardzo, ale to nie jest serwer dla Ciebie. 
Serwer powstał na podstawie paczki FTB Infinity Evolved która jest swoistym "potworkiem" posiadającym wszystko. I tak paczka "zjada" ledwo 1000 MB pamięci RAM.

#2 Postaraj się, zrób instalator !
- Nie chce mi się. Po za tym byłby płacz, że wirusy ... 

#3 Brzydka prezentacja etc ...
- Nie mój problem. Serwer nie powstał z myślą o tym, by jego reklama została zamieszczona na MPC. To wyszło w praniu. A może ktoś będzie chciał zagrać.

#4 Dlaczego na serwerze nie ma pluginów ?
- Na serwerze znajduje się modyfikacja FTB Utilitis, która rozwiązuje problem cubboidów, bordera, restartów etc ...

#5 Czy dodacie na serwer to i to ?
- Napisz do któregoś z administratorów to się zastanowimy.

#6 Czemu na serwerze nie ma Vip'a ?
- Serwer opłacamy z własnej kieszeni. Po za tym chcemy uniknąć rangi VIP która daje OP przedmioty. Serwer został stworzony by móc spokojnie pograć.
Pomijamy już kompletnie fakt, że obecne serwery są w sporej większości są skokiem na kasę. Potem usuwa się z nich podstawowe rzeczy i sprzedaje je, bo szekle muszą się zgadzać.
Ostatnio zauważyłem, że niektórzy blokują np. chunkloader w quarry i mówią że jest on bugiem ._. (Tak, na ciebie patrzę Kisi)

#7 Czy mogę wspomóc serwer ?
- Dotacje chętnie przyjmiemy. 

#8 Gdzie mogę skontaktować się z administracją ?
- Najszybszym sposobem jest kontakt za pomocą wiadomości prywatnej na wykopie. @Mr_Aves, @AnonimowyArtur. (Linki będą na serwerze)
Kontakt ze mną poprzez MPC graniczy z cudem. Nie korzystam z tego forum od dawna. 

Screenshoty:
NTltH3r.png

3901014720765371511224.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...