Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Archiwum][Tut] Obliczanie Dmgu!

Honghua

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałabym wam zaprezentować kompletny wzór do obliczania dmgu w tej grze. Grałam w tą grę sporo i bardzo dużo kombinowałam z obliczeniami, myślę że tut się przyda dla poganiaczy dużych obrażeń. ^^

No to kompletny wzór na dmg, działa w 100%

(Podstawowy dmg* - obrona przeciwnika*) x ( ludzie + bony na klase (sumują się) ) x % um x kamien klasy x absy (każde osobno) x absy na klase [tutaj one się sumują] x uniki

A obrazowo to by wyglądało tak:

Podstawowy dmg duchowego: 9k

50 ludzi

90 na woja

10 % um

kd 35%

Jego absy na woja 5% x 4 = 20%

uniki przeciwnika 30

jego absy, 15% x2

obrona - 900

A więc

(9 000 - 900) * 2.4 [ tutaj, 1 + 0.5 + 0.9] * 1.1 um * 1.35 [kd] * 0.85 * 0.85 [absy] * 0.8 [abs na klasę] * 0.7 [uniki] = 11 600

*podstawowy dmg - Szamanka, ninja dagger, sura weapon oraz wojownik body nie mają w statusach napisanych prawdziwych wartości, raz że szamanka realny dmg ma obniżony i dwa że trzy pozostałe klasy mają zawyżone (przez aurę/ czarowane czy po prostu ninja od siebie). Żeby je odnaleźć najlepiej uderzyć w pieska.

*obrona przeciwnika - zależy jaka, jeżeli chcemy obliczyć dmg surki bm czy szamanki to obronę magiczną, na resztę zwykła obronę.

UWAGA Dot. Sury Weapon

Rozproszenie nie podlega temu wzorowi, nie zwiększają go bony na ludzi, kd na klasę ani nic, jego dmg zmniejszają jedynie tarcza na surkę i ochronka bma.

P.S.

Żeby nie było żadnych nieporozumień, Virgin to ja.

Wiem wiem, nie wolno robić dwóch kont, ale ten nick Virgin już mnie denerwował, gdyby państwo team mpc przymknął na to oko tylko hehe.

@down

Jestem kobieta. : |

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

dobrze obliczone ale np na plu nie ma kd 35% a ja nie gram teraz ogolnie na privach wiec dlamnie to nieprzydatne

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

• 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...