Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o tym zestawie?

kamilonus13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Myślę, że komputer potrzebuje RAMu. Poza tym zestaw jest dosyć słabo złożony.

Wypełnij: Jaki posiadasz budżet na kupno?
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?
Do czego ma służyć komputer?
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

349241432911096669131.jpeg
Opublikowano

Myślę, że komputer potrzebuje RAMu. Poza tym zestaw jest dosyć słabo złożony.

Wypełnij: Jaki posiadasz budżet na kupno?

Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?

Do czego ma służyć komputer?

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)?

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

No tak, zapomniałem o RAMie. 8GB DDR3 myślę, że na początek by starczyło, a z wiekiem dołożyłbym kolejne tyle. Komputer ma służyć do rozrywki - głównie gier. Chciałbym pośmigać w najnowsze produkcje. Budżet to jest około 2500-3000 złotych. Zestaw zamierzam kupić we wrześniu/początku października. Rozdzielczość monitora to 1920x1080. Dotychczasowa specyfikacja sprzętu to:

-Graficzna-NVIDIA GeForce GTX 750 491,92  -Procesor-AMD Athlon II X3 455

-Płyta główna-Płyta główna MSI 760GM-P21 (FX)

-Dysk twardy 120Gb i dysk twardy 500gb obydwa 7200obr/min.

-napęd- HL-DT-ST DVDRAM GH24NSC0 ATA Device

Chciałbym albo ten sprzęt ulepszyć, albo go sprzedać, chociaż nie jestem pewien co do jego wartości, więc jakbyś mógł mi co nieco podpowiedzieć będę bardzo wdzięczny. W sumie interesowała by mnie jeszcze jakaś niedroga klawiatura. System operacyjny nie wchodzi w grę. W sumie to nie znam się na podkręcaniu podzespołów i nie jestem pewien, czy przy dobrym procesorze klasy i5 byłoby to potrzebne. Wymagania? Chciałbym zamknąć to wszystko w jakąś tanią, schludną skorupę.

Opublikowano

Procesor do OC, plyta zas nie, chlodzenie do mocnego OC to tez tak srednio, choc ogolnie to je polecam, zasilacz srednio oplacalny, ssd tez lepiej goodram iridium 240gb, zmieniac gtx 750 na 750ti to tez nie bardzo, jaki masz obecny zasilacz i obudowe? Jakbys sprzedal obecny komputer (bez dyskow) to budzet zwieksza sie? Generalnie nawet jesli nie to za tyle zloze Ci caly nowy komputer, chcesz go typowo pod cska, streamy? Bo Twoj koszyk tak wyglada odpowiedz i biore  sie do pracy. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Komputer ma służyć do gry w najnowsze produkcje typu gta v itp. Streamy nie interesują mnie. Niestety po sprzedaży komputera budżet zostaje ten sam. Wymiana gtx 750 na gtx 750 to polegała na wymianie 1GB DDR5 na 2 GB DDR5, lecz czytając komentarze to do najbardziej opłacalnych opcji nie należy.

Opublikowano

Wyzej zestaw jest ok, ramy takie po taniosci, ale bez wiekszej to roznicy, obudowe mozesz wziac zeby zaoszczedzic (nie wychodzic poza budzet) te: https://www.morele.net/obudowa-silentiumpc-brutus-m25-pure-black-bt-m25-usb-3-0-spc106-647845/ ew zrobic zestaw bardziej na bogatosci, z ssd itp ale wtedy gtx 1060 3gb. 

steam: /awesomeplayer1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...