Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam gier podobnych do Europa Universalis, Hearts of Iron, Darkest Hour, itd.

Raise the Phend

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Szukam gry podobnej do tych wymienionych wyżej. Bardzo fajnie by było gdyby można było np. zacząć grać w starożytności z tamtą technologią, a skończyć w teraźniejszości z dzisiejszą technologią (może to być mod), ale nie musi być (może np. bazowo zacząć się w 1000 roku a rozwój technologii skończyć na np. 1800 roku). Nie chodzi mi tutaj o gry typu Civilization, tylko żeby mapa wyglądała tak:

eu3.jpg

Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi.

Chodzi mi głównie o to by gra była szybsza i mniej skomplikowana. W EU3 denerwuje mnie np. to, że rozbudowywanie budynków strasznie długo trwa. I nie chodzi mi o to, że budowanie trwa rok czasu gry. Chodzi mi o to, że jak ma się więcej prowincji to trzeba klikać i klikać i klikać, i to trwa strasznie długo (szczególnie jak chcę się pobawić kodami). No i jeszcze możliwość podbicia całego świata (nie licząc oczywiście biegunów, chyba że gra ma taką możliwość, w co wątpię), a nie np. Europy 

Opublikowano

Nie wiem czy te gry na pewno spełniają wymagania, ale może są podobne:

• Crusader Kings
  • Total War
  • Supreme Ruler 
  • Endless Legend

Opublikowano

Nie wiem czy te gry na pewno spełniają wymagania, ale może są podobne:

• Crusader Kings

Właśnie o takie gry mi chodzi. Tyle, że wygląda na skomplikowaną xD

Sprawdzę Crusader Kings i Total War. Są jeszcze jakieś propozycje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...