Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z grafiką. Przeźroczyste tło

Vixiaa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zainstalowałam grę. Gram na globalnym serwerze jednak wygląda to tak iż dolny panel jest przeźroczysty. Nie widzę poziomu lvl jak i obu kryształów  z życiem i tego niebieskiego . Też poszczególne opcje gdy wejdę np do sklepu to również tło jest przeźroczyste. 

Prawdopodobnie coś z kartą miałabym zrobić ale co? 

Mam windows 10 a kartę Intel HD. Czy ktoś mógłby mi pomóc krok po kroku? 

post-1531708-0-43071300-1472136678_thumb.jpg

Opublikowano

Podpinam sie do tematu, mam ten sam problem. Czytalem na innych forach o tym i informują o zmianie wydajnosci grafiki z intel na GTX. 

Okej po zalogowaniu sie do gry wszystko ladnie wyglada, ale gdy gram troche dluzej klawiatura mojego lapka przestaje działać i sam numlock sie swieci ale nic nie mogę zrobić. 

Dopiero pomaga reset kompa, ale gdy robię uruchom ponownie wyskakuje mi okienko na niebieskim tle i informuje mnie że diagnozuje problem przez uruchomieniem ponownie lapka, gdy to zrobi wchodzi mi do biosa ale no klawiatura w tym przypadku dalej jest nieaktywna, po resecie tak jak napisalem wyzej dziala.

Raz cos przeczytalem na temat tego bledu i ktoś naprawil ten blad że dal laptop do servisu i naprawili mu jakąs taśmę przy dysku ale moj lapek jest nowy i watpie w to ze cos sie tam w srodku spalilo czy zepsuło.

A co do tych sterów to gdy tylko zmieniam ustawienia wydajnosci to moj lapek gdy sie zalacza to pojawia sie pierw czarny ekran i sama ikona myszy na niej jest i w sumie musze troche dluzej poczekac i dopiero loguje sie do windows 10. A nigdy tak nie było

Wie ktos o co chodzi ? Może mam coś ze sterami intela i GTX, bo moim zdaniem moj lapek otwiera inne gry na GTX a inne poprzez INEL i no mam takie wrazenie że moj lapek uzywa tylko zintegrowanej.

Szukam osoby ktora zna sie na tym i mi pomoze.

Opublikowano

Ja zainstalowałam starszy sterownik  z 08.15 ale póki co nadal to samo. Mam windows 10 i nie wiem jak dużo starsze mogę zainsalowac sterowniki.. Zmieniać nie chcę na GTX bo już tak obcykana nie jestem a aż tak bardzo ingerować nie chcę w komputer. Pomęczę się jeszcze i spróbuje zainstalować jeszcze starszy sterownik... może coś pomoże to. 

Opublikowano

Podpinam sie do tematu, mam ten sam problem. Czytalem na innych forach o tym i informują o zmianie wydajnosci grafiki z intel na GTX. 

Okej po zalogowaniu sie do gry wszystko ladnie wyglada, ale gdy gram troche dluzej klawiatura mojego lapka przestaje działać i sam numlock sie swieci ale nic nie mogę zrobić. 

Dopiero pomaga reset kompa, ale gdy robię uruchom ponownie wyskakuje mi okienko na niebieskim tle i informuje mnie że diagnozuje problem przez uruchomieniem ponownie lapka, gdy to zrobi wchodzi mi do biosa ale no klawiatura w tym przypadku dalej jest nieaktywna, po resecie tak jak napisalem wyzej dziala.

Raz cos przeczytalem na temat tego bledu i ktoś naprawil ten blad że dal laptop do servisu i naprawili mu jakąs taśmę przy dysku ale moj lapek jest nowy i watpie w to ze cos sie tam w srodku spalilo czy zepsuło.

A co do tych sterów to gdy tylko zmieniam ustawienia wydajnosci to moj lapek gdy sie zalacza to pojawia sie pierw czarny ekran i sama ikona myszy na niej jest i w sumie musze troche dluzej poczekac i dopiero loguje sie do windows 10. A nigdy tak nie było

Wie ktos o co chodzi ? Może mam coś ze sterami intela i GTX, bo moim zdaniem moj lapek otwiera inne gry na GTX a inne poprzez INEL i no mam takie wrazenie że moj lapek uzywa tylko zintegrowanej.

Dziwne, na gtx nie powinno być żadnych problemów. Sterowniki najnowsze?

Próbowałeś tego?

//Download Manually Video Card Driver, Set 3D to "Manual". //Open Video Card Settings and choose MAIN.exe To Start with VideoC Process. // Win Cleartype Turned OFF. //Make Sure client isnt corrupt.

Ja zainstalowałam starszy sterownik  z 08.15 ale póki co nadal to samo. Mam windows 10 i nie wiem jak dużo starsze mogę zainsalowac sterowniki.. Zmieniać nie chcę na GTX bo już tak obcykana nie jestem a aż tak bardzo ingerować nie chcę w komputer. Pomęczę się jeszcze i spróbuje zainstalować jeszcze starszy sterownik... może coś pomoże to. 

Gdyby zainstalowanie starszego sterownika nie pomogło, to spróbuj sposobu wyżej.

Opublikowano

Dziwne, na gtx nie powinno być żadnych problemów. Sterowniki najnowsze?

Próbowałeś tego?

//Download Manually Video Card Driver, Set 3D to "Manual". //Open Video Card Settings and choose MAIN.exe To Start with VideoC Process. // Win Cleartype Turned OFF. //Make Sure client isnt corrupt.

Gdyby zainstalowanie starszego sterownika nie pomogło, to spróbuj sposobu wyżej.

Co do najnowszych sterów, musiałem z nich zrezygnować ponieważ wyszła ostatnio aktualizacja i to jest beta i sterownik nie widzi mojego drugiego ekranu. 

Ale mogę sprawdzić zainstalować najnowsze wydawnictwo gtx i zobaczymy, z tego co pamietam to chyba dalej wystepowal ten problem z przezroczystoscią.

Opublikowano

Ok chciałam poudawać, że mi to pomoże ale niestety rozumiem tylko częśc a następnie nie wiem co zrobić. Można uproszczoną wersję?  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...