Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym wam przedstawić EPICKI serwer minecraft.

Ale za nim spytacie "DLACZEGO EPICKI?! PRZECIEŻ TO PEWNIE KOLEJNE GÓ**O".

Otóż nie, jest to serwer jedyny w swoim rodzaju. Dlaczego?  Jest dużo powodów.

Może zacznijmy od DROPU:

Każdy serwer, który doda sobie MegaDrop i enchanty z kosmosu myśli, że jest zaje**sty. Nasz serwer tego niema. Nasz serwer był tworzony na oparciu o HardCore mega zabawę i przyjemność z gry więc daliśmy MiniDrop. Nie chcę wypisywać tutaj całego dropu, bo to raczej nie miałoby sensu ale mogę powiedzieć, że drop na diaxa wynosi 0.2%. To chyba lepsze niż szansa 80% czy 90% gdzie po wykopaniu dwóch stonów mamy już cały set. Przyjemność z gry jest najważniejsza.

KLEPY:

Czy to jest dobre kiedy gracz wyładowany tysiącami "KOXÓW" w EQ was atakuje ? Przecież jeśli gracz ma już wyćwiczone kiedy ma zjeść koxa to go zje a klepa by trwała w nieskończoność. Do tego jeśli chcecie kogoś zabić a on nawet nie ucieka czy nie atakuje tylko je te koxy co chwilę to już coś nas trafić może :) . Na naszym serwerze na pewno czegoś takiego nie będzie. Co na to mamy? Otóż mamy pluginy, dzięki którym gracz w eq może trzymać maksymalnie 5 koxów. Dzięki temu klepy będą ciekawsze i bardziej emocjonujące, bo w końcu musi być adrenalina :D .

MIŁA ATMOSFERA I ADMINISTRACJA:

Hmmm... Pewnie nie raz was wkurza gdy widzicie graczy czy nawet administrację, która bez przerwy się obraża. U nas tego nie ma. Administracja jest ostro wyćwiczona i bardzo pomocna. Mamy bardzo sporą administrację, która jest online codziennie, więc napewno na kogoś się natkniesz. Jeśli chodzi o graczy, którzy wszystkich obrażają, mamy plugin, który automatycznie usuwa wiadomość z wulgaryzmami. Napewno na nie miłe wiadomości czy reklamy innych serwerów się nie natkniecie :)

AUTORSKIE PLUGINY:

Co to za serwer, który ma wszystko z neta. Cóż z gry na takim serwerze skoro pierwszy lepszy ma to samo ? U nas jest o wiele lepiej :) Mamy zawodowych techników, którzy pracują całymi dniami żeby pisać dla nas wysoko zaawansowane skrypty czy pluginy.

JEDEN TRYB:

Załóżmy, że jest serwer, który ma aktualnie online 50 graczy. Ma on wiele trybów takich jak Survival, Działki, SkyBlock, TheWalls, SkyWars i Survival Games. Cóż z tego, że serwer chwali się że ma tyle trybów i graczy ? Przecież jeśli my chcemy sobie pograć na serwerze survival to pomyślmy. Przecież mamy 6 trybów. Na pewno każdy gracz na tym serwerze nie jest na survival, ktoś gra napewno na innym trybie, więc niby jest te 50 osób, ale jeśli np. my chce pograć na survival z dużą ilością graczy to na pewno nie tutaj bo na tym trybie będzie grało około 8-9 osób. U nas jest jeden stabilny, pewny i ciągle rozwijający się jeden tryb HardHC. Napewno nigdy go nie usuniemy i nie dodamy większej ilości trybów.

WIELE RODZAJÓW EPICKICH SETÓW:

Jeśli wbijemy na pierwszy lepszy serwer Survival na pewno zobaczymy jakąś dodatkową zbroje np. Set Admina. Czym on się różni od innych? Tylko nazwą i enchantami z kosmosu. U nas są na razie 4 autorskie sety, ale nie zwyczajne. Enchanty nie są kosmiczne, ale dodają różne efekty, np. po uderzeniu gracza lekko go oślepi, lub jeśli mamy KlateGoblina i ktoś nas uderzy dodaje mu efekt głodu. Sety takie będziemy dodawać cały czas, mile one urozmaicają rozgrywkę.

MAPA:

Cóż z tego, że na serwerze może grać mnóstwo graczy skoro mapa jest malutka? Przecież gdy użyjemy LosowegoTeleportu może nas tepnąć na czyjąś gildie, lub w prost na jakiegoś gracza i po nas. Na Naszym serwerze mapa wynosi aż licząc od środka czyli spawnu 5000 kratek w każdą strone, czyli długość i szerokośc mapy wynoszą 10 000 kratek. Robi wrażenie :D

MAŁO EVENTÓW:

Ach ta nudna rozgrywka, kiedy ostatni event był robiony 10000 lat temu :D . U nas event jest praktycznie raz na dwa dni i to nie jakieś zwykłe tylko prowadzone przez administrację. Do wygrania nie jest parę stonów czy dirtów tylko naprawdę bardzo wartościowa nagroda. Do tego gdy na serwerze jest wystarczająca ilość graczy wykonuje się automatycznie mini-event który jest co 5 minut. Polega on na jak najszybszym przepisaniu kodu z chatu. Dostajemy w tedy jedną z trzech nagród, a nagrody są zmieniane co parę dni.

ZA DOBRZY GRACZE:

Wyobraźcie sobie taką sytuację: jesteście nowi na serwerze i już macie diaxowe sety ale nic wam to nie da skoro inny gracz ma Diax set prot mialiard i was zabije. Mówiłem już że u nas sety nie mają enchantów z kosmosu, ale też nie każdy gracz go ma. Nie każdy jest w stanie go posiadać. Żeby go mieć trzeba się naprawdę bardzo starać.

CHEATERZY:

OJOJOJ. Pewnie nie raz was wk**wiło, że leci sobie taki jeden co ma wiek po niżej 10 i leci sobie do was na fly czy bije z 5-6 kratek. Pewnie sobie pomyślicie, że teraz napiszę, że cheaterów na serwerze nie ma. Otóż nie, na cheaterów również znaleźliśmy pomysł i to chyba jedyny w swoim rodzaju. Otóż  posłuchajcie mamy autorskie profesjonalne anty-cheaty, ale przecież cheater to cheater zawsze anty-cheat pominie. Ale przecież ludzi nie ominie! Mamy swoich ludzi, którzy grają normalnie na serwerze z rangami gracza ale tak naprawdę nagrywają chat i gracza. Przed takim czymś nie da się uciec! :D Ale spokojnie, materiały mogę przeglądać tylko ja, a nagranie, które nie wykryje nic podejrzanego zostaje natychmiast usunięte.

AUTORSKIE BUDOWLE:

Co to za serwer na którym jest jakaś "EPICKA" budowla, skoro na każdym innym jest to samo? U nas Spawn wybudowała profesjonalna ekipa budowlana, więc mogę was zapewnić, że na innym serwerze nie znajdziecie takiego spawnu. :)

WERSJA:

Wersja jest bardzo ważna. Po wychodziły takie wersje jak 1.9, 1.10, słyszałem, że za niedługo 1.11, ale są to wersje jak dla nas słabe jak na serwery hardcore. Nic szczególnego co przyniosło by duże zmiany na serwerach nie zostało wprowadzone, oprócz jednej bardzo szczególnej rzeczy. Pewnie wiecie o co mi chodzi, jest to nowy system PvP. Dla nas jest on zbędny w minecraft, więc mamy serwer na wersji 1.7.2 i raczej update na wyższe wersje na pewno nie wyjdzie na naszym serwerze.

To już chyba tyle tych rzeczy. Ale wyprzedzę wasze pytania "ALE JAKIE TEN "EPICKI" SERWER MA SŁABE STRONY? " Otóż ja nie widze żadnej technicznej. Pracowały na nim same bardzo dobre osoby, więc musi tak być :D

Dodatkowe informacje:

IP: irongames.ench.pl

Strona: 59271.enmc.pl

ItemShop: 59271.enmc.pl/sklep/

Forum: irongames.fora.pl

Edycja: V

Kontakt z Właścicielem (Skype): replay_games (bez avatara)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...