Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Radość z gry

Trupia Wdowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatni przeczytałem artykuł od riot że społeczność lola nie potrafi czerpać radości z gry. Nie chodzi pojedyńczo o EUNE EUW czy inne ale ogólnie . Pisali o tym że bardzo dużo jest tryhardów  , osób które chcą wygrać za wszelką cene .Moim zdaniem jest to spowodowane tym że ludzi chcą wygrać żeby zdobywać łupy hextech (fragmenty klucza lecą tylko za win) a powinni to zmienić na ćoś w stylu dobrze grałeś to masz szanse dostać , ludzie nie spinali by się tak o win i grali by bardziej dla frajdy . A co w o tym myślicie ? :)

Opublikowano

Ludzie chcą wygrywać, taka mentalność większości. Dywizja ponad zabawę.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Moim zdaniem jest to spowodowane tym że ludzi chcą wygrać żeby zdobywać łupy hextech (fragmenty klucza lecą tylko za win

Jest to spowodowane tym, że punkty rankingowe dostaje się tylko za wygranie, nie za to jak się zagrało. 

Opublikowano

Moim zdaniem jest to spowodowane tym że ludzi chcą wygrać żeby zdobywać łupy hextech (fragmenty klucza lecą tylko za win

Jest to spowodowane tym, że punkty rankingowe dostaje się tylko za wygranie, nie za to jak się zagrało. 

to nie jest w kontekście wyłącznie gier rankingowych , bardziej to tyczyło się normali gdzie żadnych pl nie dostajesz  :(

Opublikowano

Zawsze powinno sie starac i grac dla wygranej.Jak ktos wchodzi do gry z nastawieniem a pojde sobie Soraka na ADC pod botrka bo mam ochote sie pobawic to lepiej niech wogole nie gra lub idzie na boty sie bawic;-)

Opublikowano

Bardzooo ludziee chca wygrywac .Majac challangera na eune, smurfuje na euw i przez 10 gierek meczylem sie zeby serie do platyny wbic. Ciezko, srsly ciezko. Zobaczymy co bedzie na p1 ;v

Opublikowano

Ta jest gra  w, której sie rywalizuje

Głównym celem gier miała być raczej zabawa. Odpowiedzialność za ustanowienie standardów ponoszą tylko gracze. Wygrana to drugoplanowy cel, który jednak dla niektórych stanowi podstawę wyciągania satysfakcji z gry.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

to nie jest w kontekście wyłącznie gier rankingowych , bardziej to tyczyło się normali gdzie żadnych pl nie dostajesz   :(

Wygrana zawsze przynosi wieksza frajde, ja mam radosc z gry kiedy robie 1v5 pod enemy nexusem a nie kiedy dostaje wpierdol od fed przeciwnikow, co to za zabawa? W kazdej grze albo sie bawisz i grasz by wygrac a nie trollowac albo grasz, trollujesz, przegrywasz co nie jest fajne, albo tryhardujesz i wygrywasz, lub przegrywasz ale wtedy masz wieksza frustracje niz jakbys gral 4fun i przegral. Wiadomo o co chodzi, grasz zeby wygrac ludzie nie lubia przegrywac a czerpiesz radosc ze zwyciestw.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Może nie potrafią w pełni odczuwać radości z gry, bo zbyt bardzo się na niej skupiają, ale wygrana daje zwykle większą radość niż przegrana. Kto by chciał cały czas przegrywać? xD

Poza tym dostawanie fragmentów klucza za to, jak się zagrało, a nie za zwycięstwo, z pewnością nie jest rozwiązaniem problemu.

Opublikowano

Może nie potrafią w pełni odczuwać radości z gry, bo zbyt bardzo się na niej skupiają, ale wygrana daje zwykle większą radość niż przegrana. Kto by chciał cały czas przegrywać? xD

Poza tym dostawanie fragmentów klucza za to, jak się zagrało, a nie za zwycięstwo, z pewnością nie jest rozwiązaniem problemu.

mi np granie nietopowym buildem  daje radochę typu ap leona itp

a z tymi fragmentami powinno być dobrze graleś masz szanse na niego nie zależnie od win czy lose :)

Opublikowano

Społeczność w lolu leży i nawet nie próbuje wstać (mainuje supporty więc wiem o czym mówię) zero szacunku do innych graczy w większości przypadków.

Raz na X meczy trafi mi się jakiś normalny gość który chociaż próbuje motywować drużynę, ale częściej raki co poddają w 20 bo nie mają jednej wieży albo midlaner ma 0/5 (beka).

Co do skrzynek to nie komentuje bo mam ich 15 a odłamki klucza dwa i od 20 meczy nic mi nie wypadło bo albo przegrywam albo mam trolla w teamie co rucha mi matke.

Opublikowano

Błędne myślenie, gra nie została stworzona dla zabawy tylko dla pieniędzy, które są jako pierwsze :)

Poźniej co wolisz

>dywizja i dobra zabawa

>dobra zabawa

>dywizja

To 1 trudno osiągnąć :P

9u2pvr.gif

Opublikowano

Błędne myślenie, gra nie została stworzona dla zabawy tylko dla pieniędzy, które są jako pierwsze :)

Poźniej co wolisz

>dywizja i dobra zabawa

>dobra zabawa

>dywizja

to że powstała dla hajsu nie zgodzę się ale to tylko moje zdanie , gra jest darmowa i nie musisz na nią zł wydawać żeby coś osiągnąć , zależy jakie się ma podejście

po za tym jak to mówią skórki nie grają :P 

Opublikowano

Poźniej co wolisz

>dywizja i dobra zabawa

>dobra zabawa

>dywizja

to że powstała dla hajsu nie zgodzę się ale to tylko moje zdanie , gra jest darmowa i nie musisz na nią zł wydawać żeby coś osiągnąć , zależy jakie się ma podejście

po za tym jak to mówią skórki nie grają :P

Riot zarabia grube miliony i gra na pewno nie została stworzona z dobrego serca dla kochanych graczy.

Specjalista
Opublikowano

Wprowadzili skrzynki, klucze, to na normalkach i ludzie zaczęli tryhardować, jak chcesz grać na chilku z ziomkami 5vs5, to dobiera jakiś tryhardów taktyki z dupy, flame na chacie reporty i bolce w dupie.

Opublikowano

Ja nie rozumiem jak ludzie moga myslec, ze tryhardowanie i wygrywanie nie sprawia radosci :)( Nie mowie ze wszyscy tak mysla bo jest duzo osob ktore uwaza tak samo jak ja) Po tym co czytam to duzo ludzi uwaza ze zeby dobrze sie bawic trzeba grac jakimis troll pickami, dziwnymi buildami itp. Jednak kazdy z nas lubi wygrywac i wielu osobom granie caly czas 1-2 postaciami z mety i wygrywanie wiekszej ilosci gier sprawia radosc. Bo kazdy chce wygrywac, ale jak przeczytalem ze raz na iles gier wg kogos trafia sei na normalna osobe to padlem i do tego nazywac osoby ktore nie chca grac przegranej gry 50 minut  rakami. Kiedys w 1,2,3 sezonie mozna bylo turtlowac gre do 40 minuty, teraz ta taktyka nie bedzie dobrze dzialac bo z dodaniem nowych smokow, jesli ktos zdobedzie np infernala w 10 minucie potem kolejnego to gra jest praktycznie nie do wygrania w late. Dlatego dla takich osob polecam zmienic gre na np karcianke internetowa, wtedy nie bedzie mozna na druzyne zwalac ze nie umieja czerpac radosci z gry ( wtedy na rng zwalac beda w karciankach xD ale co tam)

Opublikowano

Dlatego od jakiegoś czasu zastanawiam się nad sprzedażą konta. LoL niestety zabiera mnóstwo czasu a jakkolwiek bym dużo nie grał i nie piął się w górę z dywizją i tak cały czas chce lepszej.

Ostatnio coraz więcej grywam te specjalne tryby bo są bardziej chillowe i dzięki temu niema spiny, że się przegrywa. Ogólnie nie zdarza mi się kogoś obrażać na chacie ale niestety przy większych posiedzeniach staje się toksyczny dla siebie, kumpli na TSie, narzeczonej co nie jest dobre patrząc, że niby gram w to dla przyjemności. 

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Mam radość jak wygrywam ale większą jak wygrywam ale walka jest na równy poziomie bardziej ciesze się czasami z wyrównanej walki a nie z wygranej 

Opublikowano

Dlatego od jakiegoś czasu zastanawiam się nad sprzedażą konta. LoL niestety zabiera mnóstwo czasu a jakkolwiek bym dużo nie grał i nie piął się w górę z dywizją i tak cały czas chce lepszej.

Ostatnio coraz więcej grywam te specjalne tryby bo są bardziej chillowe i dzięki temu niema spiny, że się przegrywa. Ogólnie nie zdarza mi się kogoś obrażać na chacie ale niestety przy większych posiedzeniach staje się toksyczny dla siebie, kumpli na TSie, narzeczonej co nie jest dobre patrząc, że niby gram w to dla przyjemności. 

nie niestety ale też dużo jest spin dupska na trybach specjalnych , jak grałem nemezis draft to nie raz zdarzało się tak że ludzie zaczęli wyzywać bo nie podobała im się postać jaką im dano -.-

Opublikowano

ciężko się cieszyć z gry w której ludzie flameują, rageują, feedują i ogólnie są c**j warci w niektórych przypadkach. Ostatnio na ARAMie zaczął się spinać że zmieniłem sorakę na swaina. O rankedach już w ogóle nie wspomnę, możesz być najbardziej przyjacielskim graczem w teamie, próbować dawać ludziom rady, wyciągać ich - i tak nic nie zdziałasz bo zaczną na ciebie wrzucać, feedować, popełniać te same błędy. Nie, kiedyś z checią grałem w lola długie godziny i siedziałem przy tej grze, nawet jak przegrywałem i się wkurzałem to do niej wracałem. To było parę lat temu. Teraz - jak patrzę jak inni grają (mieszkam w internacie), a raczej wkurwiają się niemiłosiernie przy tej grze, samemu mi się odechciewa. Raz na jakiś czas zagram kilka meczy, zawsze kończy się to w końcu ragequitem i ograniczeniami od rito bo nie wytrzymuję. Community zabiło tą grę.

846331404756772371599.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...