Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki serwer zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, wiem ze powstawaly takie tematy ale mam do was kilka pytan. Na jakim serwerze minecraft najchetniej byscie zagrali? A jesli by powstal serwer prison+małe bajery, jakies questy troche dodac rpg, nie taki prison gdzie tylko kopiesz i bierzesz dzialke z plotme to byscie na nim grali? Szukam jakis pomysłow na taki serwer co tu mozna dodac wiec, jezeli macie jakies pomysly to piszcie smialo xD

Opublikowano

Jak mnie wkur****ą tego typu tematy, a jeszcze bardziej tego typu ku**a odpowiedzi. "Zrób coś oryginalnego, czego jeszcze nie ma." Taki post jaki właśnie wstawiles powinnien zostać uważany za nabijanie postów i następnie zostać zwarnowany :). PS. Gościu cie prosił o podanie konkretnego trybu a nie o epitety "oryginalny"

@topic

Zrób serwer freebuild na wersję 1.5.2 bez automatycznych kopalni- z mapą surowcową. Działki dawane przez admina lub simplemarket. Bez zbędnych ulepszaczy typu cobblarki które zniszczyły minecrafta i dropu ze stone.

Opublikowano

Jak mnie wkur****ą tego typu tematy, a jeszcze bardziej tego typu ku**a odpowiedzi. "Zrób coś oryginalnego, czego jeszcze nie ma." Taki post jaki właśnie wstawiles powinnien zostać uważany za nabijanie postów i następnie zostać zwarnowany :). PS. Gościu cie prosił o podanie konkretnego trybu a nie o epitety "oryginalny"

@topic

Zrób serwer freebuild na wersję 1.5.2 bez automatycznych kopalni- z mapą surowcową. Działki dawane przez admina lub simplemarket. Bez zbędnych ulepszaczy typu cobblarki które zniszczyły minecrafta i dropu ze stone.

Założyłem temat tylko po to zeby sie siegnąć rady innych ludzi, ponieważ planuje otworzyć serwer i zrobie jednak prisona tylko nie będzie to zwykły prison gdzie tylko kopiesz i kopiesz bo widziałem takie coś i to naprawde jest nudne. Fakt u mnie też będzie się kopało ale będzie się miało do wyboru różne opcje, chce dodac troche takich elementow rpg i walk jak i oczywiscie dla niektórych elementy freebuild, planuje zrobić możliwość założenia drużyny i załóżmy zbiera się grupka znajomych i idą walczyc na bossa gdzie mogą zdobyć jakieś rzadkie itemy ale trzeba uważać bo może przyjść jakaś inna ekipa i wtedy zaczyna się walka o miejsce do expa myślałem zeby cos takiego zrobic i właśnie widziałem kiedys serwer prison na yt ze po prostu sa działki z płotków i admin daje działke bądz kupuje się ją pluginem, ale i tu jest jakieś ale bo najpierw chce zrobić ze po prostu idziesz i musisz na nią zapracować nie jak większość idzie i zajmuje działke blokując dla innych a potem juz nie wchodzi, i raczej zrobie ręczne działki. Chciałbym zrobić jakieś cele do wynajęcia. Na serwerze chce dodac jakaś trudnosć zeby nie było tak, że ktoś ma diaxy i już jest koksem, tutaj takie elementy jak diamentowe zbroje czy miecze to może być rzadkość lub żelazne, chce dodać odrobine trudności, żeby szybko się nie nudziło a gracze handlowali między sobą. Oczywiście to taka propozycja ale elementy takie prisonowe będą i myśle że każdy sie powinien tu poczuć jak na prawdziwym prisonie i bez  żadnych ułatwień typu plotme czy jakies cooblarki, jeżeli macie jakieś pomysły to możecie pisać śmiało, z chęcią można je wykorzystać :)

Opublikowano

Dyskusja o wiele lepiej przebiega kiedy wychodzisz z jakąś koncepcją i chcesz ją przedyskutować. Nie lubię "więzienia" więc nic ciekawego na ten temat nie powiem. Już ktoś to zrobił, wzorując się furory nie zrobisz :P

Opublikowano

Dyskusja o wiele lepiej przebiega kiedy wychodzisz z jakąś koncepcją i chcesz ją przedyskutować. Nie lubię "więzienia" więc nic ciekawego na ten temat nie powiem. Już ktoś to zrobił, wzorując się furory nie zrobisz :P

Dlatego napisalem co chce zrobic mniej więcej :p i chce usłyszec jakieś pomysły/opinie. A jeżeli można to pokaz mi kto tak zrobił? :p na pw jak możesz

Pomocnik
Opublikowano

Jakiś pvp z różnymi trybami np. xVSx , CrazyWalls, SpeedUHC,UHC,Castle.. Dużo można wymieniac. Pozatym takich niektórych trybów w polsce jeszcze nie bylo ;)

Wysłane z mojego lenovoA850c przy użyciu Tapatalka

Pomocnik
Opublikowano

@fk3rxw Na uj tyle rang? Nie wystarczą 2-3? A co do trybu MD to jest tego dużooo

Wysłane z mojego lenovoA850c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@gurrierpl

90% Polskich serwerów to EasyHC z "super dropem" i "autorskimi gildiami" na super epickiej najnowszej wersji 1.7.X, dlatego proszę zrób przysługę dla forum i więcej sie nie wypowiadaj w tego typu tematach.

@hunter991

Co do tematu, proszę nie rób w przyszłości żadnych ankiet i tego typu tematów, tylko zrób serwer taki jaki ty chcesz, niczego na siłę nie wolno robić bo nic dobrego z tego nie wynika, pomyśl na co ty i twoja ekipa ma ochotę i zrealizujcie ten plan.

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Opublikowano

@gurrierpl

90% Polskich serwerów to EasyHC z "super dropem" i "autorskimi gildiami" na super epickiej najnowszej wersji 1.7.X, dlatego proszę zrób przysługę dla forum i więcej sie nie wypowiadaj w tego typu tematach.

@hunter991

Co do tematu, proszę nie rób w przyszłości żadnych ankiet i tego typu tematów, tylko zrób serwer taki jaki ty chcesz, niczego na siłę nie wolno robić bo nic dobrego z tego nie wynika, pomyśl na co ty i twoja ekipa ma ochotę i zrealizujcie ten pla

Ten temat powstał tylko po to aby siegnąc opinii jakie serwery wam odpowiadają, ale jak widać niektóre są bez sensu i nic nie wnoszą. Nie będzie żadnego EasyHC czy minigier bo tego jest sporo i wszystkie mają to samo, niczym się nie różnią. Już podjęliśmy decyzje jaki serwer zrobimy i będzie to Prison, tylko nie taki Prison nastawiony na same kopanie czy jak na innych serwerach. Jeszcze myślimy co by tu dodać zeby jakoś zachęcic ludzi do grania i zeby kazdemu cos odpowiadało  i liczyłem, że chociaż dostane jakieś pomysły od innych co by tu wprowadzić, tylko jedna rzecz mnie zaciekawiła, żeby zrobic normalne działki z płotków kupowane tabliczką, pozatym niedługo  powstanie zapowiedz zeby pokazać co już zrobiliśmy .

Opublikowano

Prison lub inaczej zwany Jail, tego jest mało, a według mnie przynajmniej, zabawa na takim serwerze jest świetna :) Chętnie bym pograł na jakimś dobrze zrobionym, polskim tego typu serwerze :)

Opublikowano

Niedługo będzie zapowiedz serwera, mam nadzieje ze sie spodoba. Co do prisona to jestem otwarty na wasze pomysły co byście chcieli zobaczyć na serwerze, postaramy się uzyć waszych pomysłów :D Moge tez zdradzić że nie będzie pluginu Plotme gdzie dzialki są gotowe i idziesz i zajmujesz, będzie jak kiedyś było ze admin musi ci dać działke ale oczywiście nie tak łatwo.

Prison lub inaczej zwany Jail, tego jest mało, a według mnie przynajmniej, zabawa na takim serwerze jest świetna :) Chętnie bym pograł na jakimś dobrze zrobionym, polskim tego typu serwerze :)

Niedługo będzie zapowiedz serwera, mam nadzieje ze sie spodoba. Co do prisona to jestem otwarty na wasze pomysły co byście chcieli zobaczyć na serwerze, postaramy się uzyć waszych pomysłów :D Moge tez zdradzić że nie będzie pluginu Plotme gdzie dzialki są gotowe i idziesz i zajmujesz, będzie jak kiedyś było ze admin musi ci dać działke ale oczywiście nie tak łatwo.

Opublikowano

Kiedyś z kuzynem graliśmy na serwerze survival/freebuild. Panowała tam wysoka kultura, cuboid był tylko na spawnie, sklepach itd. Gdy zbudowało się domek, jakąś budowle pisało się do admina i on zakładał cuba, przydatny jest tutaj plugin na własnego cuba np ze sponge'a ale to już wedle uznania. I jeszcze jakiś anti-grief bo wiadomo, jak dzieci z Sp podbiją serwer to nie ma co zbierać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...