Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Losowe bonusy stałe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem ciekaw jak zrobić losowe bonusy stałe. Chciałbym aby każda powiedzmy broń miała daną pulę bonusów, które mogą polecieć przy dropie, załóżmy:
-zręczność
-siła
-wit 
-int
-silne na ludzie itp.

Czy może mnie ktoś nakierować jak mam osiągnąć taki efekt? 
W item proto znalazłem applytype/applyvalue ale jest to ustawione na sztywno. Czy mam zrobić x takich samych broni o różnym id z różnymi bonami oraz dodawać wszystkie do dropu z danego moba czy jest jakiś inny sposób, żeby przy dropie losowało dany bonus. Jestem nowy, uczę się pomału więc proszę o wyrozumiałość :3

Opublikowano

Zrób sobie pare np 5 sztk broni dodaj do nich bony.

Dodaj wpisy do player.

Dodaj do item proto clientowego aby bony były widoczne .

Potem do mob proto item dodajesz wpisy na drop tych mieczy czyli ich id .. reboot i gotowe 

Aniela Bogusz [*]

Opublikowano

Zrób sobie pare np 5 sztk broni dodaj do nich bony.

Dodaj wpisy do player.

Dodaj do item proto clientowego aby bony były widoczne .

Potem do mob proto item dodajesz wpisy na drop tych mieczy czyli ich id .. reboot i gotowe 

Dziękuję ślicznie :* 

Co do dropu, wyglądał by on tak jak poniżej czy  jest możliwość powiedzmy, że mamy 1% na dropnięcie któregoś z tych mieczy? Chodzi mi o to, że mamy 1% na drop losowego miecza z danej puli. Bo jeśli będę kolejno wpisywał te bronie, jest szansa, że polecą mi 5x jednocześnie :P

Group pies
{
type limit
mob 101
level_limit 100
    1   10   1    1
    2   11   1    1
    3   12   1    1
}

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...