Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Praca weekendowa w czasie roku szkolnego

PiszeTo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko ;) 

Od razu z grubej rury :v 

Pójdę teraz do II klasy technikum (elektryk)/(17 na karku ) i zastanawiam się nad jakaś pracą weekendową w czasie roku szkolnego. Przez te wakacje robiłem w barze, przy hot-dogach, hamurgerach itd, który jest umiejscowiony w dość dobrym miejscu nad wodą / kąpieliskiem tylko niestety to jest tylko i wyłącznie praca sezonowa ;/.

Dlaczego akurat w czasie roku szkolnego jakaś praca ?, ponieważ za niecały rok już prawko trzeba będzie robić i trochę się "usamodzielnić" od słowa " Mamo pozycz dychę do szkoły " ( coś w tym stylu :v ). Nie oczekuję, że w tym wieku będę zarabiał jakieś "kokosy" liczę tak mniej więcej 800 zł ( :O ) może dużo mniej ale ważne, żeby mieć "swój" grosz na jakieś wydatki, czy to z dziewczyną do kina lub mały prezencik, czy jakiś nowy ciuch i to też jakąś część do cross-a :D.

Z tego co wiadomo to poniżej 18-stki nie przyjmną Mnie do takich "większych" sieciówek coś w tylu Tesco, Biedronka, Lidl itd.

Mam książeczkę sanepidowską ( patrz wyżej, praca w barze ). Z nauką u Mnie nie jest źle, każdy to chyba wie "że jak się chce to potrafi :P " 

Jak myślicie, gdzie by była szansa aby pracować weekendowo, akurat nie musi być to w kierunku kształcenia się ważne aby było gdzieś ten grosz dorobić

Dziękuję z góry wszystkim za pomoc i wypowiedź ;)

Opublikowano

Praca sezonowa jest od 16 +, więc dlatego udało Ci się znaleźć coś na wakacje.

Bardzo wątpię w to, że w roku szkolnym znajdziesz coś na weekendy. W większości wymóg to 18 lat ukończone. 

Jedyne rozwiązanie jakie widzę to praca na budowie (?) tam, aż takiego problemu z tym wiekiem to nie ma.. 

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...