Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bieganie (Dokładnie w temacie)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko sportowe świry, jest taka sprawa że moja dziewczyna i ja postanowiliśmy biegać (co drugi dzień po pół godziny).

Jestem chudy i mam szybki metabolizm a ona odwrotnie (jest zbita a nie zalana jak butterbean) kwestia która mnie zastanawia jest taka, czy będę miał potem problemy

żeby przytyć i czy w jakikolwiek sposób mogę ograniczyć spalanie tłuszczu którego mam strasznie mało i nie chce być szkieletem #pterodaktyl

Prosiłbym o jakieś rady co do diety czy cokolwiek bo z moim budżetem nie stać mnie na trenera personalnego/dietę.

Opublikowano

Raczej bez problemowo sam biegam 5 razy w tygondniu i nie mam problemu z przytyciem. Co do diety to nie wiem spróbuj dokładac co tydzień 200 kcal, oczywiście jeśli waga nie będzie rosnąć. Efekty powinny być.

Opublikowano

Na sam początek polecam: http://bieganie.pl/?cat=19&id=547&show=1. Nie sztuką jest się przetrenować, sztuką jest stopniowy progres. Gdy "przebiegniecie" te 6 tygodni możecie próbować dalej z bardziej zaawansowanym planem. Sam miałem paru "podopiecznych" - bardzo chcieli biegać, gdy mówiłem o marszu i stopniowym zwiększaniu to się śmiali pod nosem "Co? Maszerować to ja sobie mogę bez przerwy", gasiłem wszystkich 15 minutami szybkiego biegu ze stałym tempem. Mało tego, większość płakała po 5 minutach. Co do tego planu: marsz = dynamiczny chód, trucht, bieg = prawdziwy bieg, a nie przeskakiwanie z nogi na nogę jak przy jakimś tańcu ludowym. 
Polecam także kanał na YT : https://www.youtube.com/user/WbieguISTV. Pozdrawiam i życzę zdrowia ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...