Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warto wracać do gry?

SilverHTG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Założyłem ten temat ponieważ nie bardzo wiem czy warto pobierać aż 25gb i wracać do tej gierki. Ostatni raz grałem ok. rok temu i skończyłem gunnerem na 34lv. Dlaczego ? Otóż gra solo mijała się z celem ; ciężko mi było zabić jednego potwora i zazwyczaj zostawałem z low hp, a questów to w ogóle nie mogłem zrobić :/. Expiłem więc na niższych lvl'ach, lecz to szło jak krew z nosa.... więc postanowiłem odpuścić sobie tego MMORPG'a i poszukać innych. Po roku od ostatniej gry pomyślałem, że może coś się pozmieniało, więc przed pobraniem gry "obczaiłem" tutejszy dział dot. Aiona i po przeczytaniu kilku tematów ; wyczytałem, że do 65 lvl'a wystarczy kilkanaście godzin ??? Tak sobie pomyślałem, że to chyba jakiś żart; ja grałem w tytuł ponad kilkadziesiąt godzin i osiągnąłem nieco większą połowę tego wyniku. Pomyślałem więc, że sporo się zmieniło i postanowiłem spytać was o opinie na ten temat; 

1. Czy opłaca mi się wracać do gry, jeżeli będę grał solo gunnerem ?

2. Co miałbym w takim razie robić by w jakiś sposób szybciej wyexpić tą postać ?

Opublikowano

Przeczytaj wyżej.

Co do pytań:

Wstęp: Grałeś nieumiejętnie + niezbyt wiedziałeś co robić.

1. Nie. Wbijasz 65 lvl i jeśli chcesz coś zdziałać, to potrzebna jest Ci zorganizowana grupa. Zabawa w legionie + współpraca na różnego rodzaju wydarzeniach na mapie, eventach etc. jest wskazana. 
Zabawa z legionem Ci to umożliwia + jest to lepsza opcja niżeli nieumiejętna gra z randomami.

2. Odpowiadałem na to pytanie w paru postach, ale skrócę tutaj: niebieskie/złote questy, odpowiednie instancje, odpowiednie spoty do farmienia

Opublikowano

@SilverHTG

1. Jeśli nie, umiesz grac tą klasą mając już lvl 35 to nie opłaca ci się, chyba że dalej będziesz chciał się uczyć. Spróbuj sił grając inną. Polecam ci np. Bard'a albo AeterTecha, bardzo fajne i łatwe klasy.

2. Nie ma jakiegoś konkretnego sposobu. Głównie wykonuj misje i oczywiście instancje to fakt, że najlepiej byłoby ci z zorganizowaną grupą wtedy aż chce się grac.

Opublikowano

@SilverHTG

1. Jeśli nie, umiesz grac tą klasą mając już lvl 35 to nie opłaca ci się, chyba że dalej będziesz chciał się uczyć. Spróbuj sił grając inną. Polecam ci np. Bard'a albo AeterTecha, bardzo fajne i łatwe klasy.

2. Nie ma jakiegoś konkretnego sposobu. Głównie wykonuj misje i oczywiście instancje to fakt, że najlepiej byłoby ci z zorganizowaną grupą wtedy aż chce się grac.

Pierwsza rada jest beznadziejna, ponieważ 35 lvl dobije w 1 dzień, gdy zna sposobu, więc co po paru godzinach będzie w stanie powiedzieć o danej klasie? Nic.

Dopiero po 65 lvlu, gdy zacznie się bawić w PvP będzie mógł sam ocenić, czy umie tym grać, czy nie, a wcześniej? Toż to istne PvE, farmienie instancji w grupie/solo i tyle.

Polecanie Barda to polecanie zanudzenia się na śmierć, gdyż ta postać ma kilka skilli na krzyż, monotonne combo etc

Czy jest łatwy? Jak najbardziej.

Polecenie AT to dobry pomysł. Bardzo fajna klasa i nie jest mega trudna, ale nie każdy lubi patrzeć na robota przez 99% swojej gry.

Opublikowano

@Velkoz21

Oczywiście jest to prawda, że 35 lvl wbijesz nawet w jeden dzień i że nie poznasz szybko gry, ale jest jedno ale.
Wątpię, żeby nowy gracz w jeden dzień wbił 35 lvl gracz dopiero poznaje świat oraz misje i nawet nie umie dobrze moba na 1 lvl zabić. 

"Czy jest łatwy? Jak najbardziej." No właśnie i może przy okazji będzie mu się dobrze grało. Monotonne combo nie dla każdego jest przeszkodą.

Zgadzam sie. "ale nie każdy lubi patrzeć na robota przez 99% swojej gry." Natomiast ten argument jest totalnie bez sensu.

Opublikowano

@Velkoz21

Oczywiście jest to prawda, że 35 lvl wbijesz nawet w jeden dzień i że nie poznasz szybko gry, ale jest jedno ale.

Wątpię, żeby nowy gracz w jeden dzień wbił 35 lvl gracz dopiero poznaje świat oraz misje i nawet nie umie dobrze moba na 1 lvl zabić. 

"Czy jest łatwy? Jak najbardziej." No właśnie i może przy okazji będzie mu się dobrze grało. Monotonne combo nie dla każdego jest przeszkodą.

Zgadzam sie. "ale nie każdy lubi patrzeć na robota przez 99% swojej gry." Natomiast ten argument jest totalnie bez sensu.

Jest to użytkownik naszego forum, który sprawdził dział AION, więc zakładam z góry, że przeczytał kilka innych tematów, a może nawet ten, w którym opisałem szybką drogę "od 0 do 65".

2. Monotonne combo jest przeszkodą, ponieważ to jest jeden schemat, który każdy zna i z odpowiednią prędkością jest się w stanie przed tym zabezpieczyć.

Mowa tutaj o PvP. Bard jako klasa potrafi przydzwonić nieźle, co nie zmienia faktu, że odpowiedni gracz go zdejmie.

Chociaż to dosyc kontrowersyjne stwierdzenie z mojej strony, ale no... Bard nie ma takiej kontroli masowego PvP, jak np. Sorc.

3. Uwierz mi, że BARDZO BARDZO  BARDZO dużo graczy zrezygnowało z AT, ponieważ kochają bawić się w kreatorze postaci, a efekty ich "pracy" są zabite przez ogromnego mecha, w którym siedzą przez 99% swojego pobytu w tej grze. 

Sama klasa jest jak najbardziej okay i nawet to podkreśliłem. Jednakże... jest osobny temat, w którym opisałem każdą klasę z osobna, więc nie będę się już tutaj dalej rozwodzić. 

Opublikowano

@Velkoz21

Jest to użytkownik naszego forum, który sprawdził dział AION, więc zakładam z góry, że przeczytał kilka innych tematów, a może nawet ten, w którym opisałem szybką drogę "od 0 do 65".

2. Monotonne combo jest przeszkodą, ponieważ to jest jeden schemat, który każdy zna i z odpowiednią prędkością jest się w stanie przed tym zabezpieczyć.

Mowa tutaj o PvP. Bard jako klasa potrafi przydzwonić nieźle, co nie zmienia faktu, że odpowiedni gracz go zdejmie.

Chociaż to dosyc kontrowersyjne stwierdzenie z mojej strony, ale no... Bard nie ma takiej kontroli masowego PvP, jak np. Sorc.

3. Uwierz mi, że BARDZO BARDZO  BARDZO dużo graczy zrezygnowało z AT, ponieważ kochają bawić się w kreatorze postaci, a efekty ich "pracy" są zabite przez ogromnego mecha, w którym siedzą przez 99% swojego pobytu w tej grze. 

Sama klasa jest jak najbardziej okay i nawet to podkreśliłem. Jednakże... jest osobny temat, w którym opisałem każdą klasę z osobna, więc nie będę się już tutaj dalej rozwodzić. 

Możliwe. Ale wydaję mi się, że jeśli nauczysz się grac bard'em to potrafisz to opanować. W każdej klasie jest jakiś haczyk i jeden nauczy się grac klasą w 1 dzień a drugi nie, nauczy się grac nawet w parę miesięcy.

Faktem jest, że rzeczywiście rzadko się widzi graczy AT z 50-65 lvl co o czymś świadczy, ale jednak i tak dużo ludzi w nią gra, nawet bardzo dużo.

AeterTech'em możesz zagrać np. przez parę dni, aby obczaić co ci się w nim nie podoba i unikać tego w innej klasie (tak mniej więcej) oraz przy okazji poznasz troszkę świat aion i misje przy okazji.

Opublikowano

@Velkoz21

Możliwe. Ale wydaję mi się, że jeśli nauczysz się grac bard'em to potrafisz to opanować. W każdej klasie jest jakiś haczyk i jeden nauczy się grac klasą w 1 dzień a drugi nie, nauczy się grac nawet w parę miesięcy.

Faktem jest, że rzeczywiście rzadko się widzi graczy AT z 50-65 lvl co o czymś świadczy, ale jednak i tak dużo ludzi w nią gra, nawet bardzo dużo.

AeterTech'em możesz zagrać np. przez parę dni, aby obczaić co ci się w nim nie podoba i unikać tego w innej klasie (tak mniej więcej) oraz przy okazji poznasz troszkę świat aion i misje przy okazji.

Na dzień dzisiejszy nie ma sensu szukać między klasami i testować pierdyliard.

Trzeba znaleźć sobie klasę pod siebie i ją rozwijać. Mamy aktualnie 5.0, a lada moment 5.1. Obie te aktualizacje  zmuszają nas do stawiania nacisku na głównego maina.

Nigdy nie polecałem zabawy typu "Wiesz... ta i ta klasa = istny banał, dobra dla nowego gracza, spróbuj, a potem zmień na coś innego". Lepiej rozwijać coś, co się podoba.

Wiadome, że potestować trzeba, ale nie każdy ma na to czas. Na YouTube jest masa filmików + mamy opisy na różnych stronach + tematy na tym forum, więc łatwo się zdecydować + sami "z góry" wiemy, czy lubimy klasy dystansowe, czy melee, a potem z tego wybieramy. Wszystko zależy od naszego charakteru. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...