Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Drobna prezentacja mojego bocika

ArioSpeak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kod usunięty, bo ktoś truł dupę o prawa autorskie. Zostanie wypuszczony nowy kod, specjalnie aby ArrMeeR'ka zdenerwować. Pozdrawiam 

Temat do kosza

Opublikowano

Funkcja autobanskan jest to funkcja która skanuje listę użytkowników oraz ich rang

jeśli użytkownik posiada rangę banującą to użytkownik dostaje inną rangę (rangę informacyjną) oraz nadaje bana

Pewnie padną komentarze że można by to prościej zrobić, ale robiłem to pod siebie i u mnie działa bardzo dobrze.

Jedyną wadą jest antymassban, ale będę go dopracowywał - prosta regułka która blokuje bota banującego jeśli padło więcej banów niż jeden na minutę.

Funkcja multi - tej funkcji wam nie ujawnie kodu, ale zapewniam że będzie to funkcja która będzie optymalizować działanie całego bota pod względem wydajności

Funkcja tcpdump - funkcja bardzo mi przydatna przy pisaniu firewall'i (a raczej zlecaniu komuś tego bo ja mam za dużego lenia) - w przypadku podniesienia się pakietów serwera powyżej progu wyznaczonego w konfiguracji automatycznie uruchamia skrypt TCPDUMP (wymaga doinstalowania na serwerze) z odpowiednimi parametrami (parametry uzgodnione po konsultacji z zespołem OVH Game) który tworzy plik z zrzutem wszelkich danych jakie przepływają przez kartę sieciową. Krótko mówiąc - dla bardziej zaawansowanych, choć obsługa tego jest bardzo prosta

W sumie nie wiem jakie funkcje mam tu dodatkowo wam opisywać. Jeśli macie jakieś pomysły na nowe funkcje to zapraszam jak najbardziej do pisania postów, a na pewno pozytywnie rozpatrzę każde wasze prośby.

Pozdrawiam ArioSpeak

PS. Jest sporo funkcji które nie są w ogóle używane i ten bot mógł by dużo optymalniej działać, ale pod moje zastosowania optymalizacja nie jest wskazana, a nie chciało mi się już sprawdzać co nie będzie potrzebne :P

Jest to starsza wersja bota, bo w najnowszej dopisałem kilka dodatkowych funkcji, ale na razie jej nie udostępniam, z racji na plagiaty takie jak mbot itp,

Nowy bot będzie zupełnie na nowym silniku pisany na dużo optymalniejszym silniku 

Opublikowano

Co do spoilera to forum nie ogarnia, bo wiem jak się z niego korzysta i skorzystałem :P może za dużo tekstu

Avio0 trochę się pomęcz :P po za tym z Twoją wiedzą możesz co najwyżej poczytać kod, bo połowy z tego nie zrozumiesz (nie mam tu na celu obrazy użytkownika, znamy się :P )

Opublikowano

^ twój serwer też nie posiada wiedzy abyś go prowadził na wyższym poziomie niż inne serwery :) Kiedy nowa blacklista? Zaraz zraportuje twój serwer kolejny raz.

Kod jest beznadziejny, 100x lepiej jakiś GEEK by to napisał niż Ty.

"Nie daje plików" - wystarczy przekopiować i jest ...

btw. odcinasz port 10011 dla swoich adresów a passy do Query podałeś w configu które działają - teraz czekać aż reset maszyny będzie albo jak zresetujesz iptables i po serwerze -> dużo osób poczeka :)

Opublikowano

JA PIERDO*E............

To żart jest, prawda?

Zaj*bałeś kod z mojego bota 1:1 i nawet nie zmieniłeś tego:

$desc .= '[/center][hr][right]Wygenerowane przez [b]ABot[/b][/right]';

Ponadto umiesciles wszystko w jednym pliku.

Wez to ku*wa usuń lepiej, bo się osmieszasz.

Wybaczcie słownictwo, ale inaczej tego nie potrafię określić.

Pozdrawiam, ArrMeeR

Opublikowano

Kod nie jest jakoś szczególnie wybitny, do tego kopia ABota...  

Na mpc można znaleźć 100 razy lepsze darmowe boty np. ABot.

Nie polecam.

Opublikowano

Mógłbyś dać plik a nie tekst?

Nie da ci pliku bo pewnie wszystko przekopiowane z Abota + sam nie ma pliku startowego lub boi się że wszystko wyjdzie na jaw że z czegos kopiuję.

JA PIERDO*E............

To żart jest, prawda?

Zaj*bałeś kod z mojego bota 1:1 i nawet nie zmieniłeś tego:

$desc .= '[/center][hr][right]Wygenerowane przez [b]ABot[/b][/right]';

Ponadto umiesciles wszystko w jednym pliku.

Wez to ku*wa usuń lepiej, bo się osmieszasz.

Wybaczcie słownictwo, ale inaczej tego nie potrafię określić.

Kolego powiem ci tak po prostu to już jest taka społecznosc na tym forum cos wstawić za darmo to zaraz Cebulandia zaczyna krasc i przerabiać na swoję.

Kod nie jest jakoś szczególnie wybitny, do tego kopia ABota...  

Na mpc można znaleźć 100 razy lepsze darmowe boty np. ABot.

Nie polecam.

Owszem kod nie jest wybitny bo on poddawał kilka rzeczy a resztę przekopiował z Abot.

Już lepiej moim zdaniem skorzystać z Abota ;).

A o to screen z rozmowy :

80760912765652230982.jpg

Opublikowano

Borygard to jest hasło do lokalnie postawionego serwera na moim PC więc powodzenia :P restart maszyny? a pomyślałeś o tym że mam dedykowany firewall i na nim mam zablokowane? 

Druga sprawa ja tu przedstawiłem po prostu kilka swoich funkcji i je opisałem, więc spinacie się tylko i wyłącznie o to że jest to zrobione na podstawie aBot'a? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...