Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon upadł, małe rysy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak więc wczoraj upadł mi telefon na podłogę, i jak się okazałą pojawiły się niewielkie rysy acz widoczne i troche przeszkadzające w użytkowaniu. Dotyk normalnie działa. Pytanie czy da sie jakoś domowymi sposobami pozbyć tych rys? Czytałem o paście do zebów, ale chyba nie pomaga albo ja coś źle robie :)

Telefon to LG G2 jak coś

Opublikowano

Witam, tak więc wczoraj upadł mi telefon na podłogę, i jak się okazałą pojawiły się niewielkie rysy acz widoczne i troche przeszkadzające w użytkowaniu. Dotyk normalnie działa. Pytanie czy da sie jakoś domowymi sposobami pozbyć tych rys? Czytałem o paście do zebów, ale chyba nie pomaga albo ja coś źle robie :)

Telefon to LG G2 jak coś

Jeżeli to są rysy, to możesz spróbować lakierem do paznokci. Ale telefon musi być prawie 24h nie używany. Czytałem o tym sposobie, wiec możesz spróbować ;p

Opublikowano

Nie korzystaj tylko z past polerskich. Są żrące i mają drobinki i ścierają mat a dotyk może padnąć. Najlepiej polecam ci nakleić folię wtedy ryski będą praktycznie wogóle nie widoczne. Kup Folie marki 3MK. Reszte sposobów naprawde odradzam. Mogą występować problemy z dotykiem.

8933614719009171151098.png

Chcesz dowiedzieć się więcej o mnie?

Wpadnij na mój profil!

Opublikowano

Nie korzystaj tylko z past polerskich. Są żrące i mają drobinki i ścierają mat a dotyk może padnąć. Najlepiej polecam ci nakleić folię wtedy ryski będą praktycznie wogóle nie widoczne. Kup Folie marki 3MK. Reszte sposobów naprawde odradzam. Mogą występować problemy z dotykiem.

No dobra ale nałożę tą folie i co mam z nią cały czas chodzić? Wolałbym po prostu się ich pozbyć a nie nakładać nic na telefon

Opublikowano

Nie da się ich pozbyć. Masz ubytek w ekranie i ni c**j tego nie wrócisz, musiałbyś ścierać ekran tak, aż powstanie jednolita powierzchnia. Naklej sobie folie ochronną to możliwe, że tych rys nie zauważysz.

Opublikowano

No dobra ale nałożę tą folie i co mam z nią cały czas chodzić? Wolałbym po prostu się ich pozbyć a nie nakładać nic na telefon

Folia, przydatna rzecz czasami nawet ochroni telefon. Nie pozbędziesz się ich bez wymiany wyświetlacza. możesz zaryzykować ale jak zepsujesz sobie dotyk to będziesz musiał oddawać do serwisu.

8933614719009171151098.png

Chcesz dowiedzieć się więcej o mnie?

Wpadnij na mój profil!

Opublikowano

A ile by kosztowała taka wymiana samego ekranu w serwisie. Tych rys naprawdę dużo nie ma a dotyk działa więc to chyba nie będą jakieś duże koszty?

Opublikowano

@kubatoja mój filmik w sygnie <3 kc

A ile by kosztowała taka wymiana samego ekranu w serwisie. Tych rys naprawdę dużo nie ma a dotyk działa więc to chyba nie będą jakieś duże koszty?

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=lg+g2+dotyk+szybka&bmatch=base-relevance-w2-uni-1-5-0812

+ robocizna w serwisie

#teams4bal

Opublikowano

Więcej niż 100 zł czy mniej?

I w sumie możesz dać linka do tej foli ochronnej?

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=folia+ochronna+lg+g2&bmatch=base-relevance-ele-1-5-0819

Na prawdę nei wiem, do mojego s3 ekran na olx kosztuje 300 zł a serwis chciał za 500 wymienić więc xD

#teams4bal

Opublikowano

bez sensu, masz małe rysy a już chcesz wymieniać fona, ja na twoim miejscu jak juz jestes uparty bym sprzedal i dolozyl do jakiegos lepszego fona

Opublikowano

bez sensu, masz małe rysy a już chcesz wymieniać fona, ja na twoim miejscu jak juz jestes uparty bym sprzedal i dolozyl do jakiegos lepszego fona

A gdzie on chce telefon wymieniać?

A może byś pomyślał nad szkłem hartowanym? Naprawdę nie opłaca się wymieniać ekranu/szybki z powodu paru rys.

Opublikowano

A gdzie on chce telefon wymieniać?

A może byś pomyślał nad szkłem hartowanym? Naprawdę nie opłaca się wymieniać ekranu/szybki z powodu paru rys.

Nie mówię że on chce, ale że by to mu się bardziej opłacało

Opublikowano

Nie chcę wymieniać na razie. Zależy mi na tym telefonie a jednak te rysy są troche upierdliwe.

Nie będzie widać rys?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...