Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z internetem ważne

CrazySF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie jeżeli to zły temat to proszę o przeniesienie. Otóż posiadam komputer stacjonarny i windows 7 i router z multimedi. Mam wszystkie kable podpięte dobrze i nie mam internetu na komputerze, za to na laptopie telefonie jest. 

Tak to wygląda

krok2.png

Próbowałem konfigurować i łączyć wpisywałem nazwe i hasło ale pojawiał się błąd 638. Pomoże ktoś mi ?

Bez bugów, bez przekładania, nowa jakość ! - Antaris 2k16 

Opublikowano

Skoro nie potrafisz właściwie ustawić konfiguracji karty ustaw wszystko na automat niech ustawi się samo z routera. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Zmień ustawienia karty sieciowej->prawy na kartę i właściwości->Protokół internetowy IPv4->Właściwości->Uzyskaj adres IP automatycznie oraz Uzyskaj adres DNS automatycznie.

Opublikowano

Niestety nie wyswietla mi sie nic gdy wchodze w to.... Jest pusto

Opublikowano

Masz kartę sieciową czy poprzez kable do PC podłączony router?  Ja też miałem problem tylko że na Windows 10 że nie czytało mi routera w PC ale jak podłączyłem kartę sieciową do USB to mi normalnie ściąga WI-FI.

Opublikowano

Mam poprostu router i kable które muszę podpiąć do komputera i prądu, ostatnio wszystko działało a teraz nie. Internet mam normalnie na tel laptopie itp. Nie wiem co mam zrobic.

Opublikowano

Routerem? Mam router od multimedi podpinam go pod pc i prąd i wszystko jest git laptop jest bezprzewodowy. 

Opublikowano

Skoro tłumaczysz jak przedszkolak, to jak można zrozumieć bezsensy co pleciesz. Nawet podstawowej informacji nie potrafisz podać. Kurwować to sobie możesz na siebie.  

Masz Powerline zamiast kabla, sparuj je. Jak byś nie wiedział jak pisze w instrukcji obsługi. 

Opublikowano

@ref K***A MAC NA TYM FORUM NIKT NIE POMOŻE....

Zrob sobie router Wi-Fi z telefonu i po problemie. Jezeli wszystko dzialalo ostatnio, nie robiles formata itp. to polecam sciagnac program Slim drivers i zainstalowac przez niego lub ewentualnie przeinstalowac sterowniki do karty sieciowej. Mam identyczna sytuacje i pomaga wlasnie ten program.

QL4A4Sf.png

Opublikowano

Po co jak ma tylko do przeczytania instrukcję obsługi, kliknięcia 2-3 razy przeglądarce albo naciśnięcia TYLKO jednego przycisku na powerline 

​Instrukcja jak nie w pudełku albo na CD znajduje sie zawsze na stronie producenta urządzenia 

Opublikowano

Po co jak ma tylko do przeczytania instrukcję obsługi, kliknięcia 2-3 razy przeglądarce albo naciśnięcia TYLKO jednego przycisku na powerline 

​Instrukcja jak nie w pudełku albo na CD znajduje sie zawsze na stronie producenta urządzenia 

K***a człowieku proszę cię ! Czytałem instrukcje wchodziłem na internet i wpisywałem ten adres ale wyskakiwało "nie masz połączenia internetowego". Nie mam wgl dostępnej sieci na pc. Router mam podpięty dobrze ale nie wyszukuje mi sieci a jak próbuje konfigurować to jest jakiś p********y bląd. 

Opublikowano

Nie czytałeś właściwie instrukcji i tyle. Jak sobie wyobrażasz zalogować się kiedy nie masz żadnego połączenia sieciowego. To nie jest nawet możliwe. 

Wyraźnie piszesz że usiłujesz zalogować się na ROUTER a nie zalogujesz sie dopóki nie sparujesz powerline ( te twoje połączenie przez sieć energetyczną ) . No chyba że znowu coś popiepszyłeś z opisem i nie podałeś jak masz w końcu podpiętego kompa do netu czy sieci w domu. 

Napisz dokładnie jak i przez co masz połączony komputer z routerem w domu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...