Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bardzo wysokie zużycie CPU...

TreleMorele123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć forumowicze, nie wiem czy to odpowiedni dział, ale uznałem, że chyba będzie w porządku. Problem taki jak w tytule. Wczoraj grając w Overwatch'a doznałem spadku fps i to takiego stałego, który nawet nie przeskoczył z powrotem na swoje normalne. Sprawdziłem CTRL + ALT + DELETE zużycie procesora i moim oczom ukazało się 80 % i ja takie wtf? Teraz będąc na chromie pisząc tego posta skacze mi 22%-50% ... Chciałbym bardzo wiedzieć co może być przyczyną, próbowałem szukać w internecie odpowiedzi, a komputer jest nowy. Używam go mniej więcej z 5 miesięcy. Wczoraj po odnotowaniu, że tak to ujme spadku fps od razu wyczyściłem komputer z kurzu, ale problem nie ustąpił :/ Myślę nad zrobieniem formata, ale nie wiem czy to coś ma do rzeczy... Proszę o pomoc, dziękuję z góry :)
Mogę podać jeszcze specyfikacje czy jakoś tak :')
Procesor: i5-4460
Karta graficzna: MSI GTX 960 4GB 
RAM: 8 GB

Opublikowano

Jakoś nie widać ŻADNEGO bardzo dużego zużycia bo normalnie czysty  system obciąża do 50 % przy zwykłym klikaniu i przełączaniu okienek. 

Przy grach nawtet gównianych powinno być nawet obciążenie normalne do 100% i nie jest to żaden problem 

Problemem by było dopiero obciążenie większe niż 60-70 % przy samym systemie w stanie spoczynku.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ja miałem też duże zużycie procesora i ramu kiedyś.Wyłączyłem Windows Update i było ok,teraz przesiadłem sie na w10 i wszystko działa windows update też ;)

Opublikowano

Jakoś nie widać ŻADNEGO bardzo dużego zużycia bo normalnie czysty  system obciąża do 50 % przy zwykłym klikaniu i przełączaniu okienek. 

Przy grach nawtet gównianych powinno być nawet obciążenie normalne do 100% i nie jest to żaden problem 

Problemem by było dopiero obciążenie większe niż 60-70 % przy samym systemie w stanie spoczynku.

Spoko stary, ale nagle w Overwatchu doznałem spadku fps, ktory mnie drażnił. To samo w Dead by Daylight. Koniec końców forumowicze zrobiłem ten format. Format komputera pomógł, więc chyba wyjaśnione. FPS wróciły do normy :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...