Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ban World of Warcraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj w nocy  zostałem zbanowany w World of Warcraft z powodu "używania botów" wiadomość dostałem po 30 minutach po ukończeniu gry gdy już spałem. Zorientowałem się dzisiaj rano gdy nie mogłem się zalogować na konto. Raz użyłem jakiegoś bota do robienia dungów ale było to 1 raz i nie wpełni gdyż komp nie dawał sobie rady :( było to ponad 2 miesiące temu więc  nie wiem czy ma to jakieś znaczenie. Dodam że expiłem wczoraj swoją postać od 1 LV udało mi się wbić 50lv na inwazjach od 1 stage'a do 2 stage'a i tak w kółko  (mogło się wydawać trochę podejrzanie gdyż wykonywałem te same czynności przez 4h )  po czym zakończyłem rozgrywkę i poszedłem spać. 

Napisałem już do supportu i czekam na odpowiedz.

Co wy o tym myślicie jest jakiś cień szansy na czy szykować kasę na nowy legion ?

11760463123807208205.jpg

Opublikowano

bota uruchomiłem na 10 % dungeona i było to 2 miesiące temu po czym go wyłączyłem 

bana dostałem na 6 miesięcy 

Napisz do nich na support. Bardzo szybko odpisują. Wątpie, że po 2 miesiącach by to wykazało, że coś używałeś. Był GM obok Ciebie i Ci to napisał?

Rekrut
Opublikowano

Jeżeli wcześniej nie miałeś bana to pewnie odbanują. Zazwyczaj za pierwszą taką sytuację dają bany na ~2 tygodnie, a nie permy. Kiedyś dużo ludzi korzystało z fishbota i większość dostawała unbany.

Opublikowano

bota uruchomiłem na 10 % dungeona i było to 2 miesiące temu po czym go wyłączyłem 

Napisz do nich na support. Bardzo szybko odpisują. Wątpie, że po 2 miesiącach by to wykazało, że coś używałeś. Był GM obok Ciebie i Ci to napisał?

Pisałem że bota używałem 2 miechy temu i to przez niecałe 5 min. 

Jedyne co mogło się wydawać podejrzanie to wczoraj od 21 do 1 dzisiejszego dnia no-lifiłem na inwazjach by wbić levele na altach po wylogowani się i pójściu w kimę okazało się że 30 min po wylogowaniu dostałem email z banem :(

I jeszcze jedne pytanko blizzard w Wow'ie banuje za pomocą jakichś programów na zasadzie detekcji danego "wspomagacza" czy GM ogląda nas ?

11760463123807208205.jpg

Opublikowano

Od ostatniego banhammera, gdy honorbuddy się zjebał i był wykrywalny mają swoje narzędzie do oflagowania kont i ewentualnego banowania. Nie pisz nawet nawet o unbana, bo to nie ma sensu. Sam to przerabiałem.

Jeżeli wcześniej nie miałeś bana to pewnie odbanują. Zazwyczaj za pierwszą taką sytuację dają bany na ~2 tygodnie, a nie permy. Kiedyś dużo ludzi korzystało z fishbota i większość dostawała unbany.

Taryfa ulgowa to już pół roku. Następne takie przewinienie i perm.

Opublikowano

Pytanie .

Napisałeś do supportu ,że używałeś bota ?

Bo tak to rozumiem jak napisałeś wyżej :

Pisałem że bota używałem 2 miechy temu i to przez niecałe 5 min. 

Jedyne co mogło się wydawać podejrzanie to wczoraj od 21 do 1 dzisiejszego dnia no-lifiłem na inwazjach by wbić levele na altach po wylogowani się i pójściu w kimę okazało się że 30 min po wylogowaniu dostałem email z banem :(

I jeszcze jedne pytanko blizzard w Wow'ie banuje za pomocą jakichś programów na zasadzie detekcji danego "wspomagacza" czy GM ogląda nas ?

Bo jeśli napisałeś im ,że używałeś no to się nie dziw ;/

Moje tut'y

Was też wkurza ten dźwięk przy dawaniu LIKE?

:P