Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zdobyc gryfa?

SuperKeruj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ehh...
Właśnie dlatego operowanie językiem polskim gry jest problematyczne dla zrozumienia. 
Sugeruję zmienić wersję na angielską, gdyż cały slang gry(na Barusie także się pojawia) bazuje na wersji angielskiej.

Gryf...
Trudno mi odpowiedzieć na to, ponieważ nie do końca rozumiem.
Mogę się domyśleć, że "mount" zostało przetłumaczone jako "gryf", czyli wierzchowiec, na którym sobie siedzisz i "jeździsz" po mapce.
Jeśli o to chodzi, to masz kilka sposobów na zdobycie wierzchowca np. item shop, czasem w loteriach shugo była okazja + w instancjach typu TF/RBHM jest szansa na wydropienie takiego.

Jeśli chodzi Ci natomiast o "miole", czyli zwierzaki pomocnicze, to wszystko zdobywasz poprzez itemshop, albo znajdujesz osobę, która handluje Aion Coinsami i ona zamawia tam przedmiot, który przychodzi listem na Twoją postać, a Ty dajesz handlarzowi(innemu graczowi) za to pieniądze.
Na różnych serwerach masz różny przelicznik Aion Coina np. 1 aion coin = 800k - 1,5kk kinah.

Opublikowano

Ehh...

Właśnie dlatego operowanie językiem polskim gry jest problematyczne dla zrozumienia. 

Sugeruję zmienić wersję na angielską, gdyż cały slang gry(na Barusie także się pojawia) bazuje na wersji angielskiej.

Gryf...

Trudno mi odpowiedzieć na to, ponieważ nie do końca rozumiem.

Mogę się domyśleć, że "mount" zostało przetłumaczone jako "gryf", czyli wierzchowiec, na którym sobie siedzisz i "jeździsz" po mapce.

Jeśli o to chodzi, to masz kilka sposobów na zdobycie wierzchowca np. item shop, czasem w loteriach shugo była okazja + w instancjach typu TF/RBHM jest szansa na wydropienie takiego.

Jeśli chodzi Ci natomiast o "miole", czyli zwierzaki pomocnicze, to wszystko zdobywasz poprzez itemshop, albo znajdujesz osobę, która handluje Aion Coinsami i ona zamawia tam przedmiot, który przychodzi listem na Twoją postać, a Ty dajesz handlarzowi(innemu graczowi) za to pieniądze.

Na różnych serwerach masz różny przelicznik Aion Coina np. 1 aion coin = 800k - 1,5kk kinah.

Na polskiej wersji "mount" to "wierzchowiec" a gryf to coś podobnego do ptaka jak grałeś w Heroesy to będziesz wiedział o co chodzi, a dlaczego się zapytał o gryfa ? Pewnie zobaczył go obok npc z miolami który jest po stronie Ely (nie wiem czy tak samo u asmo) a czy gryfa można mieć ? Jeżeli nie ma w aion shopie to nie.

@@@Edit@@@

Skopiowanie z innego forum, nie wiem czy to prawda jak sprawdziłem przed chwila to jakieś miole się dostaje ale czy któryś z nich to gryf to nie mam pojęcia 

Gryf to prezent jaki otrzymuje się za aktywacje GP. Jeśli używałaś GP to wejdź do itemShop i znajdź na dole przycisk z napisem: "Zarządzanie premiami". Po kliknięciu na ten przycisk zobaczysz listę premii, które otrzymałaś za GP (pozostaje je tylko przydzielić postaci). 

Opublikowano

Wiem, co to gryf :P Grałem w Wiedźmina i pamiętam Heroesy.
Po prostu dobrze wiem, jak potrafią tłumaczyć niektóre kwestie w polskiej wersji gry :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...