Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ciekawostka Dnia - Warunki pogodowe wpłyną na przebieg rozgrywki!

pannikodem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

IMn8y7I.png

Ciekawostka Dotyczy:

Battlefield 1

Zauważyliście że we wcześniejszych seriach nie było pogody?

Myślicie że pogoda to tylko mały smaczek pod względem grafiki?

Mylicie się :)

Dzisiaj wam pokaże jakie będą warunki pogodowe w Bf1 oraz z jakimi trudnościami będziemy musieli się zmagać, dzięki czemu każda gra będzie inna.

Zapraszam :D

Pierwszym warunkiem pogodowym, zaprezentowanym na Gamescomie jest - Burza Piaskowa

Ogranicza ona pole widzenia dla wszystkich żołnierzy, głównym problemem piasek jest dla pilotów. Widoczność w samolocie jest bardzo mała.

Jak sam Battlefield.com mówi - "Oczywiście dla chcącego nie ma nic trudnego – wprawni piloci mogą próbować poradzić sobie nawet w takich warunkach, a ograniczoną widoczność obrócić na swoją korzyść."

Drugim zaś jest - Mgła

Jak to mgła, mało będzie widać. Utrudnia ona prace snajperom oraz utrudnia funkcję "dostrzegania". Będzie ona zmuszała graczy do walki w tzw zwarciu - czyli bitwie na bliski dystans.

Przedostatnim warunkiem pogodowym jest - Deszcz, Ulewa

Jak sami twórcy mówią, akurat w deszczu będzie dość widoczno, lecz może na nas działać dezorientująco.

Przy lataniu ulewa będzie wymagała większej ostrożności wśród pilotów.

Ostatnim wrogiem jest - Słońce

Będzie ono wpływało na widoczność członka piechoty.

Obecnie twórcy tyle podali.

Będę was informować na bieżąco jeżeli coś się pojawi :D

Źródło: Battlefield.com

wLOBsXx.png

MKfY45t.png

Star Wars to niezwykłe uniwersum, aby je dokładnie zrozumieć, musisz się bardziej zagłębić w jego treść np. czytając książki...

Opublikowano

Ja widziałem tylko burze piaskową i ulewę. I z tych dwóch graficzne najbardziej podoba mi się ta ulewa. Nigdy nie lubiłem, gdy w grze jest zawsze jedna, taka sama pogoda. Ale co innego jeżeli gra akcji jest w miejscu, gdzie jest to niemożliwe :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...