Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ts3 zabespieczenie serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Potrzebuję pomocy jak zabespieczyć serwer przed włamaniem się do plików. Dzisiaj pewna osoba wbiła do mnie i mi dał ss jak ma wykres danych serwera z poziomu YaTQA

Opublikowano

Pliki ? zabezpiecz bardziej porty serwera a zwłaszcza port query 10011 zablokuj go tylko do odczytu twojego ip i botów jeżeli masz jakieś boty podłączone (tyczy się również gt) Zmień hasło do serwera komędą  "./ts3server_startscript.sh start serveradmin_password=twoje hasło"
Hasło jakieś binarne wymyśl na tyle silne aby nie mógł ci np rozszyfrować hydrą tego. Jeżeli się zmieszczą to możliwe jak największe np 32 bitowe albo 64. Jak byś miał problemy z tworzeniem haseł binarnych zwróć się do mnie na pw. 

Zainstaluj fail2bana na serwerze vps na którym jest serwer ts3

apt-get install fail2ban

Nie zapomnij zablokować portu query poleceniami iptables 

Opublikowano

Siemanko. Potrzebuję pomocy jak zabespieczyć serwer przed włamaniem się do plików. Dzisiaj pewna osoba wbiła do mnie i mi dał ss jak ma wykres danych serwera z poziomu YaTQA

Blokada portu:

iptables -A INPUT -p tcp --dport 10011 -j DROP

(10011) to port query.
Odblokowanie dla danego IP:
iptables -I INPUT -p tcp -s 127.0.0.1 --dport 10011 -j ACCEPT

gdzie 127.0.0.1 wstawiasz IP, które ma mieć dostęp.
Opublikowano

@Ramus132 Zabezpiecz serwer, od strony klienta - permisje, zablokuj mozliwosc tworzenia nazwy, oraz hasla do query. Upewnij sie, ze ktos dal Ci ss'a z Twojego ts3, moze byl podobny. Zmien haslo do putty. Mozesz to zrobic w panelu, lub recznie.

Zazwyczaj jestem dostepny 24/7, zdarzaja sie male przerwy :D 

Pomoglem/ spodobala Ci sie Moja wypowiedz ? Daj like B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...