Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Blokada lejków

misiuq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy wie ktoś jak zablokować crafting hoperów (lej) oraz jak zrobic aby gracze nie mogli teleportować graczy do netheru , endu

Opublikowano

Aby gracze nie mogli się teleport można wyłączyć nether i end.

Aby wyłączyć nether musisz wejść w plik: 

server.properties

i zmienić z

allow-nether=true

na

allow-nether=false

Aby wyłączyć end musisz wejść w:

bukkit.yml

i zmienić z 

allow-end: true

na

allow-end: false

Jeżeli chodzi Ci o teleportowanie to określ dokładnie, chodzi Ci o to, że jakiś gracz jest w nether i teleportuje tam swojego kolegę komendą czy coś takiego?

Bo nie do końca rozumiem. 

Co do blokowanie craftingu można to wykonać w dedykowany do tego pluginie. Mogę taki napisać ale chwilowo nie mam jak. W wolnej chwili Ci go tu wrzucę lub wyślę na pw.

Ewentualnie jak korzystasz z skript tam też da się tak zrobić, ale nie korzystam więc nie do końca powiem Ci jak. 

Opublikowano

Witam mam pytanie czy wie ktoś jak zablokować crafting hoperów (lej) oraz jak zrobic aby gracze nie mogli teleportować graczy do netheru , endu

W konfiguracji spigota możesz ograniczyć działanie lejów, jeśli chodzi ci o wydajność.

Zawsze można też usunąć recepturę bezpośrednio z silnika w klasie CraftingManager, nie potrzeba wtedy żadnego pluginu

ale po co, to bez sensu... edytować silnik tylko po to by pozbyć się receptury? to spokojnie można zrobić pluginem z Bukkit.recipeIterator i wywalić ten od leja.\

Ale na pewno są na to gotowce do blokowane craftingu wybranych itemów gdzieś na spigocie, np: https://www.spigotmc.org/resources/limitcrafting-1-9-disable-crafting-recipes.12962/

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...