Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stworzenie serwera na modach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym Was prosić o pomoc ponieważ nie umiem zrobić serwera na modach...

Tak nie umiem ;c

Coś mi nie wychodzi, i jak by mi ktoś wyjaśnił krok po kroku albo podeśle jakiś dokładniejszy poradnik.

// Oczywiście z pluginami

Dla każdego kto pomoże plusik ;)

Opublikowano

jak bez pluginow to pobierz instalator forge i tam jest opcja od instalowaniu paru plikow serwerowych, a jak chcesz jakis publiczny to bym musial nieco wiecej wyjasniac, ewentualnie dac link jakis odpowiedni

Opublikowano

jaka wersja moze jeszcze serwera i tak w skrocie co ja mam:

-cauldron

-minecraft_server

-libraries (ja ja zabralem ze swojego folderu .minecraft i mi dziala[bo czasami sie nei generuje sam])

-w CauldronPatcher:

+zwykly Cauldron.jar

+ cauldon(cauldron(jako silnik))

+ SpigotPatcher

reszta powinna sie sama wygenerowac poprawnie

Opublikowano

Skoro wersja 1.7.10 to mi ulatwia sprawe mocno, jak chcesz moge wstawic moje pliki na np mediafire i ci dac link do tego, nie wstawie tylko libraries, bo moze to u mnie troche wazyc i to bys sobie mogl sam wygenerowac i wstawic

oczywiscie tylko te potrzebne, bez tych co sie same wygeneruja

Opublikowano

ymmm dam ci link do moich wszystkich plikow ktore sa potrzebne by serwer sie uruchomil, ty tylko zabierzesz od siebie z .minecraft folder libraries i wstawisz na serwer

reszta ci sie sama wygeneruje

Opublikowano

Wybacz, ze tak dlugo, ale jednak musialem tez wstawic u sb libraries poniewaz u mnie cos nie pyklo jak zabralem bezposrednio od siebie, chociaz moze dlatego ze paru plikow nie usunalem, mniejsza z tym, chcialem jak najszybciej to zrobic.

Ok, tutaj trzymaj link:

zxc 

Jesli masz tam flans mod, to musisz sam stworzyc folder pod nazwa "Flan" (z duzej, bo inaczej moze nie zadzialac) i tam wgrywac dodatki do niego, a i jakbys mial buildcraft to chyba sie dzieje w essentials o ile sie nie myle, to sprawdz kamieniolom, bo moze nie kopac, a z tym jzu srednio wiem jak pomoc :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...