Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS'y zablokowały mi się na 60

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, wszystko było ok, zminimalizowałem grę po czym fps'y zablokowały mi się na 60, v-sync off, wszystkie programy off, spójność plików sprawdzałem, zmiana ustawień graficznych nic nie zmienia, sterowniki najnowsze, nie aktualizowałem ich w ostatnim czasie.

Zwykle mam ponad 300 fps, komputer z i5 4690k i gtx 970 na pokładzie, zawsze było ok i w momencie zaczęło lagować - zarówno w menu jak i w grze. 

Opublikowano

Ta, zmieniłem na 300, czy to w menu, czy podczas gry, ciągle zablokowane 60. 

Edit: żeby było śmiesznie spadło mi do 30 fps...

Opublikowano

Cześć, wszystko było ok, zminimalizowałem grę po czym fps'y zablokowały mi się na 60, v-sync off, wszystkie programy off, spójność plików sprawdzałem, zmiana ustawień graficznych nic nie zmienia, sterowniki najnowsze, nie aktualizowałem ich w ostatnim czasie.

Zwykle mam ponad 300 fps, komputer z i5 4690k i gtx 970 na pokładzie, zawsze było ok i w momencie zaczęło lagować - zarówno w menu jak i w grze. 

Też to miałem po wylogowaniu/zalogowaniu się na steam (znajomi offline>online) mi się wszystko naprawiało :O Albo zminimalizuj i odminimalizuj.

Opublikowano

Miałem to wyłączone.

Sprawdź może w plikach config, może z jakiegoś powodu nie zmieniło.

Sprawdzałem, nic.

Odświeżanie monitora?

60Hz, ale wcześniej bez problemu było, żebym miał płynną grę i stabilne 200fps+. Tak wiem, to się nie wyświetla, jednak różnica między 60 a 300 fps'ami jest dla mnie bardzo odczuwalna.

Włącz v-synca w grze i wyłącz go ponownie.

Sprawdzałem, nie pomogło.

Też to miałem po wylogowaniu/zalogowaniu się na steam (znajomi offline>online) mi się wszystko naprawiało :O Albo zminimalizuj i odminimalizuj.

Nie pomogło.

Opublikowano

Podczas włączonej gry pokaż procesy wszystkich użytkowników, najlepiej z sortowaniem "Procesor CPU"

...znany również jako Whinter 

951751472061189469172.png

By. Whinter

Opublikowano

Ja mam to samo, wchodzę 30 fps choć zawsze mam 400. Mi pomaga alt tab do pulpitu i powrót do gry, nie jest to stałe rozwiązanie ale dopóki takiego nie znajdziesz to powinno się sprawdzić :P

Opublikowano

Pomoglo wlaczenie i wylaczenie drugiego, nieuzywanego w czasie gry monitora... nie potrafie tego wyjasnic...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...