Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aktualizacja do bety client 3.1

ArioSpeak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka. Posiadam wersję 3.1 (lubię nowości) i nie mam z nią najmniejszych problemów, ale jak to ja siedzę na Linux'ie

Kolega zainstalował sobie system Windows 7 na świeżutkim dysku SSD i zainstalował sobie teamspeak'a. Wersja 3.0.19.4 działała bez problemu, ale zaktualizował do wersji 3.1

System całkowicie padł. Nie chciał się uruchomić. Mieliście podobne problemy?

I od kiedy teamspeak wymaga restartu komputera po aktualizacji? Został jakiś framework dodany do aplikacji?

Opublikowano
Overhauled TSDNS
The resolver will only look for a TSDNS server on top-level SRV records. This means that for a server name like super.fancy.teamspeak.com, the client will *ONLY* search for a TSDNS server with a SRV record named _tsdns._tcp.teamspeak.com. With this first 3.1 release we have started to dramatically inprove our support for SRV records - like honoring priority and weight of SRV records - and we will continue to do so.

Czy to może mieć coś wspólnego z tym, że czasami mi nie łączy z serwerem? Mam SRV skonfigurowane, a angielskiego nie rozumiem za bardzo

A co do pytania nr 1
This new client version requires some recent OpenGL libraries for hardware accelerated rendering
On Windows it should just use your Nvidia or AMD drivers. Two fallback OpenGL libraries are included in the TeamSpeak installer, with a software renderer as last resort.
On OS X OpenGl is already included
On Linux you need to ensure proper OpenGL is available. As fallback, if you don't have or don't want to install Nvidia drivers, the Mesa libraries will work fine.

Rozumiem że jest zmiana w sterownikach graficznych? Na czystym systemie mogło czegoś zabraknąć, a kolega nie zainstalował wcześniej żadnych sterowników

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...