Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer w domu

hugokrystian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie dotyczące serwera w domu czy mogę kupić jakiś mały komputer/serwer i postawic go w domu aby używac go do hostowania serwera TS3 jakie parametry minimalne powinien miec i co powinienem posiadać aby dobrze działał ? Chciał bym aby serwer miał 5-10 slotów nie musi działać 24/7 bo ma służyć do rozmów ze znajomymi podczas gry . Odpada Hosting z mojego komputera ponieważ podłączam się przez Wi-Fi i mam za duży ping serwer był by podłączony do innej sieci kablem . Czy wystarczy maszyna która ma 512Mb ram i cpu 1x800 Hz czy musi być mocniejsze ?

Opublikowano

Może wystarczy, reszta to tylko zależy od prędkości łącza i czy masz routowalny adres. Dodatkowo trzeba wiedzieć czy system będzie też spełniał warunki zainstalowania . 

Parametry sprzętów/serwera zawsze masz podane to sobie poszukaj ich na stronie TS3 czy w dokumentacji 

Skoro ci gówniane wifi działa to na tej samej sieci nawet na kablu będzie to samo. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Znaczy system widzialem ze ts wypuscil freebsd od siebie jako serwer ts3 więc na tym chcialem stawiać a ja gram na innej sieci a na innej dzialal by serwer

Opublikowano

Do wiesz się jak sprawdzisz, najprostsze serwery działają nawet z pena tylko trzeba umieć je skonfigurować.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...