Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile graczy uciągnie ten dedyk?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, planuję otworzyć jakiś większy serwer minecraft i szukam w miarę dobrego dedyka i natrafiłem na taką ofertę na hostingu minthost:

Intel i7 4790
16 GB RAM
2x1 TB SATA
Transfer bez limitu

Jako, że wcześniej działałem tylko na VPS'ach i teraz dopiero się biorę za dedyki, chciałbym się Was zapytać ile taki dedyk uciągnie graczy. Serwer nie będzie miał skryptów, same pluginy.

Opublikowano

@SkredoX

z tego co widze ten procek ma 4 rdzenie i 8 wątków a taktowanie 3.6, są porównywalne do gamów z ovh które mają 4.0 taktowanie a tyle samo rdzeni wątków i na tamtych trzymałem 800 botów na 4serwerach (po 200 na jednym) odrazu mówie że te boty tylko sobie stały dedyk wtedy jako tako chodził choć loadu miał 14 xD gdzie powinno być 8 ale tps były po 20.

więc podsumowując myśle że z 700graczy na 3-4serwerach pociągnie, choć zależy to pewnie też od pluginów jakie masz:)

wgl możesz podać cene tego dedyka?

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Witam, planuję otworzyć jakiś większy serwer minecraft i szukam w miarę dobrego dedyka i natrafiłem na taką ofertę na hostingu minthost:

Intel i7 4790
16 GB RAM
2x1 TB SATA
Transfer bez limitu

Jako, że wcześniej działałem tylko na VPS'ach i teraz dopiero się biorę za dedyki, chciałbym się Was zapytać ile taki dedyk uciągnie graczy. Serwer nie będzie miał skryptów, same pluginy.

Jeśli Spigot to dużo na moje nawet około 500 (jeśli będzie Spigot)

strange1.jpg

Opublikowano

Intel i7 4790
16 GB RAM
2x1 TB SATA
Transfer bez limitu

Na bukkicie nie będę stawiał :D only spigot :P

mintshost to gowno, nie polecam

Jakiś lepszy hosting byś mógł podać? Tylko nie ovh..

Opublikowano

Intel i7 4790
16 GB RAM
2x1 TB SATA
Transfer bez limitu

Dlaczego nie OVH? Mają dobre maszyny. 

strange1.jpg

Opublikowano

Intel i7 4790
16 GB RAM
2x1 TB SATA
Transfer bez limitu

Wiem, że mają dobre, ale nie ma płatności psc, co w małym stopniu ale jednak mi utrudnia sprawę + weryfikacja poprzez wysłanie skanu jakiegoś dokumentu tożsamości. :x

@SkredoX

z tego co widze ten procek ma 4 rdzenie i 8 wątków a taktowanie 3.6, są porównywalne do gamów z ovh które mają 4.0 taktowanie a tyle samo rdzeni wątków i na tamtych trzymałem 800 botów na 4serwerach (po 200 na jednym) odrazu mówie że te boty tylko sobie stały dedyk wtedy jako tako chodził choć loadu miał 14 xD gdzie powinno być 8 ale tps były po 20.

więc podsumowując myśle że z 700graczy na 3-4serwerach pociągnie, choć zależy to pewnie też od pluginów jakie masz:)

z jakiegoś powodu dopiero teraz zauważyłem twoją odpowiedź w tym temacie o.O cena tego dedyka to 250 zł/msc

Opublikowano

Intel i7 4790
16 GB RAM
2x1 TB SATA
Transfer bez limitu

Wiem, że mają dobre, ale nie ma płatności psc, co w małym stopniu ale jednak mi utrudnia sprawę + weryfikacja poprzez wysłanie skanu jakiegoś dokumentu tożsamości. :x

@SkredoX

z jakiegoś powodu dopiero teraz zauważyłem twoją odpowiedź w tym temacie o.O cena tego dedyka to 250 zł/msc

jeśli 250zł to lepiej dołożyć 30zł i mieć tego https://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/game/ masz więcej ramu i mocniejszy procesor a z tego co wiem to ten hosting ma słabe anty ddosy i często maszyny tam padają(nie potwierdzone info tylko usłyszane od innych)  jaka weryfikacja? kupowałem tam maszyny i ani razu nic im wysyłąć nie musiałem a psc nie mają bo im się to nie opłaca xDD

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Intel i7 4790
16 GB RAM
2x1 TB SATA
Transfer bez limitu

ovh nie ma lepszego

Opublikowano

Nie widzę sensu tworzenia nowego tematu kiedy chodzi praktycznie o to samo tylko z innymi parametrami, więc zadam pytanie tutaj:
A ta maszyna ile by uciągnęła?

Procesor: Intel i7 4790K
Core / threads: 4 c / 8 t	
Częstotliwość: 4 GHz+
RAM: 32 GB 1333 MHz
Dysk: 240 GB SSD
Opublikowano

procesor jest troche lepszy więc pewnie troche więcej graczy ale nie licz na jakies kokosy pewnie z 800graczy (NIE NA JEDNYM SERWERZE), też pamiętaj że nie am sensu na chama wrzucać jak najwięcej graczy bo będą się pewnie ścinki pojawiały ;)

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Nie widzę sensu tworzenia nowego tematu kiedy chodzi praktycznie o to samo tylko z innymi parametrami, więc zadam pytanie tutaj:

A ta maszyna ile by uciągnęła?

Procesor: Intel i7 4790K
Core / threads: 4 c / 8 t	
Częstotliwość: 4 GHz+
RAM: 32 GB 1333 MHz
Dysk: 240 GB SSD

Ponad 1000 osób na luzie

76561197963952284.png

Opublikowano

Połowa serwerów z OVH leci podstawowymi metodami np.

****box.com/s/56ctjgq5yhlxypb/leakedscripts.zip?dl=0 // jak ktos chce zobaczyc to sobie poradzi

Opublikowano

Ja mam maszyne w OVH i jeszcze problemu z DDoS'ami nie miałem. Co prawda dosyć często maile lecą że przeprowadzane są takie ataki lecz nie widać problemu z siecią. Czasem jeśli atak trwa ciągiem dłużej jak godzinę czy więcej to potrafią na kilka sekund łącze odciąć i na tym się kończy.

Opublikowano

@dekros123

Teraz nowe konta na OVH muszą potwierdzić swoją tożsamość.

A i dobrze słyszałeś, że mają problemy, tam problemem jest DDoS i problem z dostawą prądu do serwerowni :D Tak się minthost tłumaczył.

@unbandatvac

By utrzymać 1000 osób potrzebował by sektory bo minecraft nie jest wielowątkowy i powyżej 500-600 osób na 1 serwerze silnik często przestaje wyrabiać i tps spada poniżej 10.

@SkredoX

Dedyk może i fajny i na 1 serwerze bez sektorów do 500 osób powinno utrzymać, ale osobiście nie polecam Ci minthosta. Posiadam tam parę serwerów VPS bo otrzymałem w ramach promocji ale co jakiś czas się restartują i wystarczy wysłać poleceni "ping" z cmd by serwer zaczął Ci lagować. 

Uzbieraj sobie pieniądze na koncie https://mypins.paysafecard.com/

Napisz potem do nich, że chciałbyś wypłacić pieniądze i zostanie Ci pobrane 20 zł i pieniądze wypłacą na konto. 

Jak byś poszukiwał dobrego dedyka w przystępnych cenach to polecam te 2 oferty https://www.soyoustart.com/pl/serwery-game/

Serwery posiadają dość dobre zabezpieczenia, które jak na razie wytrzymują ataki do około 470 GB/s

So you Start to oferta serwerów dedykowanych odpowiadająca na potrzeby małych i średnich przedsiębiorstw. Jest to również rozwiązanie dające możliwość korzystania z w 100% dedykowanych zasobów sprzętowych. So you Start to produkty do zarządzania, przechowywania i archiwizowania danych. Rozwiązania So you Start opierają się na doświadczeniu i infrastrukturze OVH.
Opublikowano

Tak jak Pan dekros pisal 30 zl dolozyc i miec - watpie by autora tematu interesowala cena netto. Cena brutto wynosi 355,58PLN.

Jezeli chodzi o ten serwer dedykowany polecam dziala dobrze (tylko nie mam mc na nim), oceniam ogolem i jest git ani razu nie padl (jak do serwerow.goer bierz z dyskami ssd). Co do pingowania mozliwe, ze kiedys bylo ale teraz sa jakies lacza z ochrona 40 gbit wiec watpie by jakis uplpad z cmd ping zlagowal. Co prawda 40 gbit nie duzo, ale nie oszukujmy sie taki OVH dedyk tez musi dac rade wywalic, m.in. kupic za kilka stowek dolarow jakis ddoss stresser i serwerek pada. Jezeli zalezy Ci naprawde na porzadnym anty ddosie niestety musisz wydac jakiegos dobrego tysiaka miesiecznie jak nie wiecej.

Opublikowano

Co do mintshost'a to nie polecam, dużo maszyn tam miałem i szkoda że tam tyle pieniędzy wydałem 

Kimsufi

Soyoustart

OVH 

OVH=Soyoustart, tylko, że trochę słabsza oferta i tańsza. 

Ogólnie też polecam OVH, mam VPS'y niby we Francji, a ping bardzo niski. 

strange1.jpg

Opublikowano

Chyba się zdecyduję na soyoustart, ma ktoś tam swój serwer? Jakąś opinię na temat tego hostingu bym chciał tu zobaczyć :P

Opublikowano

Chyba się zdecyduję na soyoustart, ma ktoś tam swój serwer? Jakąś opinię na temat tego hostingu bym chciał tu zobaczyć :P

powiem ci tak wszystkie te lvlup,mintshosty itp mają dedyki na ovh tak samo SoYouStart ma dedyki z ovh bo z tego co wiem soyoustart należy do ovh więc tak naprawde kupujać dedyki u nich kupujesz tak jakby od ovh ja polecam kupić ci dedyka na ovh lub soyoustart na soyou możesz tego wziać E5-SAT-2 cena to 355 brutto a masz 12 wątków 6 rdzeni 3,1 taktowanie więc nie jest takie złe + 64gb ramu więc spokojnie ponad 1k osób na serwerze.

P.S

jak byś kupował już 2 dedyki to lepiej kup 2 na soyou albo 2 w  ovh ponieważ mają inne data center i mogą być problemy z pingami xD przy baza danych

Co ja tutaj robie...

Opublikowano

Polecam ultimahost.pl - serwery w Łodzi i mimo wirtualizacji OpenVZ, przez to że nie obciążają maszyn matek całkowicie wydajność jest konkurencyjna dla rozwiązań z KVM na podobnej półce cenowej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...