Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z mikrofonem w CS

Elek009

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam mikrofon Em 55 Vivanco i kartę dzwiękową Asus xonar DG .I mam taki problem że w ustawieniach Xonara na podglądzie działania mikrofonu wszystko slychać i działa , a podczas mówienia w cs słychać tylko buczenie i przełączanie guzika (Jeśli go przełączam).Co z tym zrobić ?

Pozdrawiam 

sygna00e9.png
Opublikowano

Włącz 'Urządzenia do nagrywania", na wybrany mikrofon naciśnij PPM>Właściwości>Nasłuchiwanie i zaznacz 'Nasłuchuj tego urządzenia. Jeśli działa i Cię słychać, to odznacz opcję i zamknij okno. Ewentualnie jeszcze możesz coś pogrzebać w Poziomach.

Przejdź no Steama>Steam>Ustawienia>Dźwięk i tam sprawdź jaki masz domyślny mikrofon i przetestuj mikrofon, sprawdź czy tam Cię słychać.

NU94p9A.gif

Wracam..

Opublikowano

W urządzeniach do nagrywania dobrze mnie słychać a w ustawieniach od steama mam ten mikrofon wybrany i nic mnie nie słychać .Nawet poziom nie drgnie .

sygna00e9.png
Opublikowano

Mam tylko sterowniki od karty dzwiękowej asus xonar dg orginalne ze strony .

Twgle to mikrofon działa mi wszędzie tylko nie na steamie ...

sygna00e9.png
Pasjonat
Opublikowano

Miałem tak samo od tygodnia może nie wiem czy po ostatnim patchu to się zjebało czy kiedy. Mi zadziałało gdy wyłączyłem wszystkie urządzenia do nagrywania poza tym mikrofonem którego chcę używać, potem włączyłem je nie działało, ale gdy dałem prawym na mikro i "ustaw jako urządzenie domyślne"

96067147215965515040.jpeg

Steam>Settings>Voice>Change Device...>i daj domyślny ten mikro

.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...