Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno kompa do gier ;)

TraV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno?  2-3 tys.
Kiedy zamierzasz kupić zestaw? (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat) 2-3 miesiące
Do czego ma służyć komputer? Do gier
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? nic, sama skrzynia
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? tak, jakiś jaki polecicie do gier
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? chyba nie, nie wiem jeszcze
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?

Powinna na nim pójść gra Rust Experimental na średnich ustawieniach graficznych z rozdzielczością 1366x768,

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Teraz go moge zrobic inaczej, to tylko na przyklad bylo, powinny. 

Widzę że się znasz to mam pytanko ;) Bo coraz bliżej do 10 xD A 10 wypłata i komp ;)

Chyba wezmę komputer na raty gdyż ponieważ bo wypłaty dostane z 2.2k a kompa chce za 4k, ewentualnie chciałbym kupić komputer po częściach.

Oczywiście cały tylko że np. płyta główna jakaś lepsza pod którą podejdą lepsze karty grafy i procek,po prostu komp tak za 1.6k tylko bez jakiejś lepszej karty graficznej gdyż dokupić mogę jakąś lepszą za 2k za miesiąc :D

Powiedz mi czy opłaci mi się tak kupić? Kupić za 1.6k kompa z dobrą płytą główną i prockiem a grafe dokupić kiedy indziej ;)

Czy może za 1.6k nie kupie dobrego procka wraz z płytą? Jak tak to dobrą samą płyte tylko tak żeby za miesiąc jak dokupie do niej procek, grafe to żeby nie było tak że nie podejdzie ;D Jak sądzisz co mi się bardziej opłaci?

ps. po kupieniu kompa (na początku za 1.6k) chciałbym aby działał na nim "Rust Experimental", wiem że chodzi tam o grafe ale może na jakiś ustawieniach graficznych na średnie może pójdzie :D

ps2. Czy komputer który mi pokazałeś ze strony morele  da się kupić na raty od razu wszystko razem? Czyli czy mogę cały koszyk jako jedno wziąć na raty np. na 3-4 raty to 3500 zł ?

ps3. Czy w tym co mi złożyłeś jest obudowa tego kompa? Czy płyte główną będe miał na wierzchu xD ?

Opublikowano

To z procesorem i plyta, mozemy tak zrobic, ale jesli bedziesz go krecil, bo jesli nie to szkoda kasy, karte mozna jak najbardziej potem kupic, w zestawie w/w nie ma faktycznie obudowy, nie wiem jakim cudem, ale zloze Ci to od nowa, tylko dogadajmy te sprawy jak robimy, normalnie na morelach nawet moga CI zlozyc ten komptuer i wyslac gotowy. 

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

To z procesorem i plyta, mozemy tak zrobic, ale jesli bedziesz go krecil, bo jesli nie to szkoda kasy, karte mozna jak najbardziej potem kupic, w zestawie w/w nie ma faktycznie obudowy, nie wiem jakim cudem, ale zloze Ci to od nowa, tylko dogadajmy te sprawy jak robimy, normalnie na morelach nawet moga CI zlozyc ten komptuer i wyslac gotowy. 

Dam ci odpowiedz do 8-10 max bo muszę się sam zastanowić jak to zrobić bo jak dla mnie to jest trochę kasy i nie chcę ich źle wydać ;)

Edit. No i wszystko wiem ;) Komputer wezmę na raty, myślę nad 3 ratami po 1500 zł więc jak byś mógł spróbuj coś złożyć za 4500 zł tylko żeby tym razem obudowę miało xD hehe Komputer chce odebrać w netpunkcie sklepu morele i od razu zapłacić 1 ratę :D Jak byś coś złożył to był bym bardzo wdzięczny ;) Oczywiście to co złożysz pokaże jeszcze wielu osobom i napisze na innych forach gdyż nie znam cię i nie wiem czy dobrze doradzasz ;) Komputer ma być jedynie do gier ;D ;D  Ale jak złożysz git to będę bardzoooo wdzięczny ;)

Opublikowano

No dobra, ale te 4500 to na samą skrzynkę? Bo przy monitorze z taką rozdzielczością jaką podałeś w pierwszym poście to zestaw za taką kasę się zanudzi.

Tak tak ;) Sama skrzynia :D   Ale jednak chyba kupie ten zestaw co Oski pierwsze mi złożył bo 4.5k na kompa to chyba za dużo ;D Szkoda kasy ;p

Jakby ktoś do 3.5k złożył + obudowa ;D By było git

Opublikowano

Potrzebuje komputer do 3500 zł do gier ;/ BIore go na raty, tylko żeby był cały złożony z obudową jak coś :D

Opublikowano

Potrzebuje komputer do 3500 zł do gier ;/ BIore go na raty, tylko żeby był cały złożony z obudową jak coś :D

no ale komputer za takie pieniadze bedzie sie nudzil na rozdzialce 1366x768, dokup do tego monitor full hd, wtedy to bedzie mialo jakiś sens.

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Ja mam taką rozdzielczość i nawet na zintegrowanej grafice gram w gry. Ale to kwestia 3 miesięcy i kupisz sobie monitor, więc moim zdaniem warto dać 3.5k i mieć spokój na dłuższy czas.

Ogólnie nie wiem, czy jest sens kupować system operacyjny od razu. Nie zachęcam do piractwa, ale możesz najpierw pobrać najnowszy system w darmowej wersji na 90 dni i potem zdecydować się na kupno pełnej wersji systemu. Zaoszczędzisz akurat kasę na monitor i od razu go weźmiesz ;) Monitor FullHD już za 400zł możesz mieć :D 

Druga sprawa to dołożenie dosłownie 70-80zł do dysku SSD. Za 200zł masz 120GB dysk na system (i oczywiście 1TB na dane), a za 270 masz 240GB dysk. Mimo iż (pomoć) 120GB starcza, to ja wybrałbym większy dysk, bo może nie instaluje się gier typu GTA V na SSD, to jednak jakiś LoL, czy CS:GO możesz tam zainstalować. 

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...