Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam poprawionego clienta/item-proto pod czyste serverfiles Terenzo / Program do edycji item-proto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piszę temat ponieważ przeszukałem chyba całe MPCForum i nic ciekawego nie znalazłem.

Szukam clienta, ew. Item-Proto pod czyste serverfiles Terenzo, z POPRAWIONYM specular.

W Plikach serwerowych nie da się tego zmienić, po prostu nie działa tabelka specular, dlatego trzeba ustawiać wartość specular w Cliencie, niestety ten kto miał Clienta pod te pliki, wie że DOSŁOWNIE WSZYSTKIE zbroje i bronie w clientowym Item-Proto mają wartość specular: 0.

Dlatego szukam poprawionego Clienta pod te pliki, ew. same Item-Proto, gdzie są naprawione te wartości.

Jeśli nic się nie znajdzie, to fajnie byłoby gdyby ktoś dał jakiś program do łatwej edycji item proto. W Notepadzie zmienianie ręcznie każdej linijki zajmie mi wieczność.  :D  :D

Opublikowano

Te wszystkie wpisy próbowałem wklepywać, podmieniałem w /db item_proto i nic, dalej tak samo było.

Spróbuje jeszcze wyexportować item-proto z bazy i dodać do clienta, ale też czarno to widzę. :P

@EDIT:

Działa, nie wiem po co tak kombinowałem jak koń pod górke, starczyło pomyśleć.

Wystarczyło wyeksportować przez M2ToolUP od terenza item-proto serwerowe, spakować EPack32, wkleić do locale i wszystko cacy. :)

Dziękuje za pomoc, bo mnie pokierowałeś co robić. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...