Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego "w internecie" nie ma już filmów z napisami

Latreso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Nie denerwuje Was czasem, że na stronach typu cda, filiser nie pojawiają się już filmy z napisami? (mowa tu o filmach w dobrej jakości, a nie "kinówkach").

Ja osobiście staram się oglądać filmy tylko z napisami, gdyż to w o wiele lepszy sposób oddaje klimat produkcji.

Zastanawiam się dlaczego osoby publikujące te materiały umieszczają jedynie wersję z lektorem oraz ze znienawidzonym prze ze mnie dubbingiem.

Gdzie się podziały wersje z napisami?

Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Zapraszam do dyskusji.

PS. Piractwo piractwem, ale cena oglądnięcia filmu w Polsce, czy to w domu czy w kinie jest mocno wygórowana i nie na nasze warunki ;)

Opublikowano

Jak to nie ma? Dziś np. oglądałem mr robota z napisami. Jakiś czas temu oglądałem film na cda z napisami.

Zgaduję że ludziom nie chce się robić napisów 

#JebacSygnatury

Opublikowano

Jak to nie ma? Dziś np. oglądałem mr robota z napisami. Jakiś czas temu oglądałem film na cda z napisami.

Zgaduję że ludziom nie chce się robić napisów 

W takim razie znajdź mi wersje reżyserskie LOTR 2 i 3 z napisami oraz wszystkie części Piratów z Karaibów ;)

Opublikowano

[uwaga będę chamski]

Ty zaufanego programistę za wypinanie dupska dostałeś? Wybacz, ale nie rozumiem faktu, jak ktoś kto ma jakiekolwiek pojęcie o programowaniu nie jest w stanie wyszukać sobie filmu z napisami w internecie...

Pierwsza lepsza wstawka (powrotu króla) z zatoki piratów:

https://thepiratebay.org/torrent/7435497/The_Lord_of_the_Rings__The_Return_of_the_King_EXTENDED_(2003)_10

Później wklepujesz nazwę pobranego pliku i dodajesz na końcu  "napisy pl" i tadam:

http://www.opensubtitles.org/pl/subtitles/5474254/the-lord-of-the-rings-the-return-of-the-king-pl

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngPitbull_ Nie ma to jak własna interpretacja tematu do dyskusji... Wow, popisałeś się jako hejter, a teraz zluzuj majty ;)

Zapewne zauważyłeś, że w poście, który napisałem nie zostało użyte słowo "pobrać", zostało za to wyraźnie podkreślone "na stronach typu cda, filiser". Wybacz, ale następnym razem postaram się wytłumaczyć wszystko łopatologicznie1, aby nie było żadnych nieporozumień.

1 - Przyszedł czas na tłumaczenie: Pisząc ten temat chciałem podkreślić, że na stronach, na których można oglądnąć film online coraz trudniej znaleźć filmy z napisami. Kwestię tą poruszyłem z tego względu, że czasem mam dużą ochotę na oglądnięcie jakiegoś filmu "teraz", a czekanie aż dany materiał zostanie pobrany (bo nie wiem czy zauważyłeś: "[FILE SIZE]:....................[ 3.70GB]"  - w moim przypadku ~4/4,5h) zmniejsza całą chęć na obejrzenie produkcji. Dodatkowy czas (może już nie tak dużo i można to zrobić w trakcie pobierania) jest zabierany na dodanie napisów. Jak sam podkreśliłeś nie jest to trudne, ale jak to już podkreślałem "czasem mam dużą ochotę na oglądnięcie jakiegoś filmu "teraz"".

Edit: @1373230489-U611928.pngPitbull_ musisz postawić na swoim xD i po co te nerwy, a tak na marginesie: W którym miejscu narzekałem? ;)

Opublikowano

Fakt, nie doczytałem, ale nadal to nie zmienia faktu, że bawisz się w cebulę i jeszcze narzekasz, że inni piraci nie podstawiają Ci pod dupę czego chcesz... wydaj trochę kasy na VOD (jest duża oferta z filmami, które mają polskie napisy) i nie będziesz miał tego problemu.

106071453484304291456.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...