Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skyrim - źle wyświetlające się modele po instalacji modów

Gnieworz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

odpaliłem te mody i mam taki efekt w grze... jak to wyłączyć? grzebałem w opcjach ale chyba jestem ślepy (to cały czas znika i pojawia się, tak z częstotliwością 1 sec)

d30c4599ed.jpg

Opublikowano

Na menadżerze nexusa nie masz takiej opcji? Z tego co kojarzę, to możesz odpalić launcher skyrima i tam odznaczyć (o ile pokazuje coś więcej niż dodatki).

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

65cc61083f.pngd7507ef6c5.png

ja chcę jednak zachować te mody
chyba się nie zrozumieliśmy. ja mam te mody i takie coś mi się pojawia. chcę mieć te mody ale bez tego czegoś nad głową

nowe fakty: wielki X nad głową wyświetla się tylko w Skyrim *(nie ma go w pomieszczeniach)

może jakieś mody wchodzą w kolizję?

szukam rozwiązania i szukam... :/ nie pomogło odznaczenie wszystkich opcji w ustawieniach konfiguracji moda...

Opublikowano

Musisz namierzyć mody, które ostatnio wgrywałeś - przed tym incydentem. Następnie wywal to wszystko i instaluj z osoba, bo wtedy na spokojnie namierzysz problem. Ew. możesz te ostatnie wyłączyć.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Zapisz grę w małym pomieszczeniu, przypomnij sobie od kiedy ten problem występuje, wywal mody które zainstalowałeś. Sprawdź czy działa, jeśli tak, to masz podejrzane mody. Potem po kolei instaluj, ew. sprawdź na nexusie czy nie kolidują z czymś co masz zainstalowane od dawna.

Edit

Po dokładnym zbadaniu screena dochodzę do wniosku, że brakuje jakiegoś modelu. Ponowna instalacja i dokładne sprawdzanie tego co nadpisujesz powinno pomóc.

Opublikowano

https://youtu.be/fcbS5SHs3Hs

błąd pojawia się po uruchomieniu frostfalla 

jeszcze na filmie widać że jak gdzieś wchodzę to mi się postać sama rozbiera i szybko ubiera

mi to nie wygląda na brak modelu bo modelu czego... gdyby nie było modelu np ptaka to taki X by se latał gdzieś po niebie a tu to wygląda jak jakieś powiadomienie

może niekompatybilne z moimi modami na nowe krainy

PS: nie mogłem też uruchomić tego moda poprzez patrzenie w gwiazdy w nocy ;/ i musiałem w konfiguracji

na filmie pokazuje wszytko krok po kroku

poza tym frostfall jakie modele niby używa... on dodaje pogodę a nie jakieś modele :(

może tu znajduje się odpowiedź, ale nie potrafię jej znaleźć :( http://skyrimsurvival.com/home/frostfall/frostfall-compatibility/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...