Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Parę pytań dot. Europa Universalis III

Raise the Phend

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jak możecie zauważyć po tytule - mam tu kilka pytań o EU3 w tym jedno pytanie o EU4. Od razu dziękuję za ewentualne odpowiedzi.

1. Czy jest możliwość (np. w plikach gry modyfikując coś) wyłączenia tego limitu floty i armii? Chodzi mi o ten limit, gdy po przekroczeniu iluś tam jednostek, miesięczna cena utrzymania się zwiększa o ileś tam %. Jest to troszkę irytujące gdy ma się dużo manpowera :)
  2. Czy jest jakiś mod, który zwiększa poziom technologii do np. 100? Chodzi mi głównie o indian, chcę się trochę nimi pobawić i podbić europę :)
  3. Pytanie o EU4 - są jakieś większe różnice między EU3? W rozgrywce, itd.
Budowniczy
Opublikowano

1.  Istnieje taka opcja w EU - głównie w plikach gry, lecz w EU3 nie wiem, nigdy tego nie testowałem, a w internecie nic na ten temat nie ma.

2. Nie potrzeba żadnych modów, tutaj masz kody zarówno podstawowe jak i bonusowe - http://pl.europa-universalis.wikia.com/wiki/Kody_do_Europa_Universalis_3

3. Tak i to wielkie, szczególnie w dyplomacji, wojnie i fortach, które dosyć długo się podbija, szczególnie małymi armiami. 

Opublikowano

2. Nie potrzeba żadnych modów, tutaj masz kody zarówno podstawowe jak i bonusowe - http://pl.europa-universalis.wikia.com/wiki/Kody_do_Europa_Universalis_3

Źle się wyraziłem, chodziło mi o podniesienie maksymalnego poziomu technologii i dodanie nowych jednostek. Głównie chodzi mi o plemienia w Amerykach, ponieważ oni technologię mają zablokowaną na bodajże 16. Jeżeli nie ma takiego modu to chciałbym im zmienić rodzaj technologii z nowego świata na zachodnią, taką jak ma np. Kastylia, tylko nie wiem gdzie to zrobić

Dzięki za odpowiedź

@Edit: A co do 1: jak to zrobić np. w EU4?

I nowe pytanie, zarówno dotyczące EU3 jak i EU4 - da się gdzieś wyłączyć koszty pokoju? Żeby np. przy próbie anektowania jakiegoś dużego kraju nie pokazywało się, że koszt jest zbyt duży. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...