Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z plikami terenzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cały problem Jest poruszony na tym filmie : https://www.youtube.com/watch?v=iwCpYe2dMXg&feature=youtu.be ( Tam jest przedstawiony cały problem

Witam jest taki problem że mój kolega nie może wejść na mój serwer mimo że cały klient skonfigurowałem pod niego oraz mam odpalonego port mapa co prawda jest tam 1 czerwony ale chyba nie ważny i brakuje mi portu 80 ale on chyba też nie jest ważny proszę o pomoc , ponieważ chciałem z kolega się pobawić a tu taki psikus

Pozdrawiam :)

Opublikowano

@tatarazy1 Niech Twoj kolega uruchomi glowe sury jako administrator.

Jezeli problem bedzie nadal wystepowal odbuguj postac (jezeli Tobie dziala normalnie postac nie jest zbugowana)

Pozdrawiam.

Zazwyczaj jestem dostepny 24/7, zdarzaja sie male przerwy :D 

Pomoglem/ spodobala Ci sie Moja wypowiedz ? Daj like B)

Opublikowano

Jezeli problem bedzie nadal wystepowal odbuguj postac (jezeli Tobie dziala normalnie postac nie jest zbugowana)

Pozdrawiam.

Dziękuje : ))

Wiesz może jak naprawić jeszcze połysk bo objetnie czy eq +0 cz +9 i tak jest ciemne

Specjalista
Opublikowano

Pozdrawiam.

Wiesz może jak naprawić jeszcze połysk bo objetnie czy eq +0 cz +9 i tak jest ciemne

W temacie Terenza masz query żeby to naprawić,dodajesz do mysql-a,następnie konwertujesz item_proto do .txt i podmieniasz w /usr/home/mt2/db

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Pozdrawiam.

W temacie Terenza masz query żeby to naprawić,dodajesz do mysql-a,następnie konwertujesz item_proto do .txt i podmieniasz w /usr/home/mt2/db

A w którym temacie

Opublikowano

A czemu mój kolega może chodzić tylko po m1 ? (Bo inaczej wywala go ) ( a i jeszcze m2 działa a dolina pustynia lochy itd . wywala mojego kolege ja moge normalnie : ((

@tatarazy1 wklej zapytanie w bazie - > player. Nastepnie skonwertuj do txt, dlatego, ze czyta z txt nie z mysql.

http://wklej.to/MAUip

@Elitos Nie nabijaj postow, skoro nie pomagasz.

Nie rozumiem co mam zrobić wchodzę w zakładkę player i co dalej

Opublikowano

mysql> UPDATE item_proto SET socket_pct=0;
UPDATE item_proto SET socket_pct=1 WHERE (type=1 or (type=2 and subtype=0)) and limittype0=1 and limitvalue0>= 0 and limitvalue0<= 24;
UPDATE item_proto SET socket_pct=2 WHERE (type=1 or (type=2 and subtype=0)) and limittype0=1 and limitvalue0>=25 and limitvalue0<= 44;
UPDATE item_proto SET socket_pct=3 WHERE (type=1 or (type=2 and subtype=0)) and limittype0=1 and limitvalue0>=45 and limitvalue0<=255;
Query OK, 1793 rows affected
Rows matched: 5742  Changed: 1793  Warnings: 0

Query OK, 427 rows affected
Rows matched: 427  Changed: 427  Warnings: 0

Query OK, 438 rows affected
Rows matched: 438  Changed: 438  Warnings: 0

Query OK, 928 rows affected
Rows matched: 928  Changed: 928  Warnings: 0

To oznacza ze sie wgrało ?

Specjalista
Opublikowano

mysql> UPDATE item_proto SET socket_pct=0;

UPDATE item_proto SET socket_pct=1 WHERE (type=1 or (type=2 and subtype=0)) and limittype0=1 and limitvalue0>= 0 and limitvalue0<= 24;

UPDATE item_proto SET socket_pct=2 WHERE (type=1 or (type=2 and subtype=0)) and limittype0=1 and limitvalue0>=25 and limitvalue0<= 44;

UPDATE item_proto SET socket_pct=3 WHERE (type=1 or (type=2 and subtype=0)) and limittype0=1 and limitvalue0>=45 and limitvalue0<=255;

Query OK, 1793 rows affected

Rows matched: 5742  Changed: 1793  Warnings: 0

Query OK, 427 rows affected

Rows matched: 427  Changed: 427  Warnings: 0

Query OK, 438 rows affected

Rows matched: 438  Changed: 438  Warnings: 0

Query OK, 928 rows affected

Rows matched: 928  Changed: 928  Warnings: 0

To oznacza ze sie wgrało ?

Jak widać tak!

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Nie działa dalej zbroja czarna jak w dupie u Murzyna , a wracam do pytania czemu kolega może wchodzić tylko na m1 / m2 bo na innych mapach kickuje

Opublikowano

tak bo koledze kazałem ściągnąć czystego clienta od terenzo i wysłałem mu root'y z normalna końcówka

i taka surka z normalna koncówka

"1194 - Table 'Item_proto' is marked as crashed and should be repaired jak naprawić te item proto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...