Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z kilkoma launcherami

nieznamcie14

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem z odpalaniem więcej niż 3 gier na raz. Używam do tego Crack Makera w celu odpalenia kilku kont z nupami do rzucania buffow np. na wulkan. W chwili kiedy mam odpalone 2 konta wszystko działa jeszcze ok. Jak odpalę 3 to wszystkie gry zwalniają, a jak odpalę 4 to jest dramat. Zastanawiam w czym może być problem, bo niektórzy na glacy (popularny pan na S1 z 3 paskami buffów ;p ) jakoś mają odpalone kilkadziesiąt kont i normalnie gra im działa.

Specyfikacja komputera:

Intel Core i7 4790k 4.00GHz

8Gb ramu 799MHz

Mainboard MSI Z97 PC(MS-7850)

Grafika Intel HD Graphic 4600 (no niestety, może tu leży problem, ale na wieśku 3 dawał rade)

Windows 7 64bit Ultra

(Dane z programu Piriform Speccy)

Zastanawia mnie gdzie leży problem. Integra, mało ramu czy jakiś inny kłopot.

Jeszcze dodam, że przy odpaleniu 3 gier obciążenie procesora waha się łącznie od 7-11 CPU w menedżerze zadań i zużycie ramu łącznie waha się od 750-850 mb

Opublikowano

Musiałbyś sprawdzić wykorzystywanie danych podzespołów podczas obciążenia. 

Jeżeli jest to karta zintegrowana to zapewnie jest jej wina ze względu na niewielkie parametry

Tysiące lat wojen, ani jednego dnia pokoju,

pytam czy to skończy się.

Zegarek BB

Opublikowano

Witam, mam taki problem z odpalaniem więcej niż 3 gier na raz. Używam do tego Crack Makera w celu odpalenia kilku kont z nupami do rzucania buffow np. na wulkan. W chwili kiedy mam odpalone 2 konta wszystko działa jeszcze ok. Jak odpalę 3 to wszystkie gry zwalniają, a jak odpalę 4 to jest dramat. Zastanawiam w czym może być problem, bo niektórzy na glacy (popularny pan na S1 z 3 paskami buffów ;p ) jakoś mają odpalone kilkadziesiąt kont i normalnie gra im działa.

Specyfikacja komputera:

Intel Core i7 4790k 4.00GHz

8Gb ramu 799MHz

Mainboard MSI Z97 PC(MS-7850)

Grafika Intel HD Graphic 4600 (no niestety, może tu leży problem, ale na wieśku 3 dawał rade)

Windows 7 64bit Ultra

(Dane z programu Piriform Speccy)

Zastanawia mnie gdzie leży problem. Integra, mało ramu czy jakiś inny kłopot.

Jeszcze dodam, że przy odpaleniu 3 gier obciążenie procesora waha się łącznie od 7-11 CPU w menedżerze zadań i zużycie ramu łącznie waha się od 750-850 mb

Ja odpalałem na słabszym kompie z 10 NT naraz i działało, spróbuj nie crack makerem tylko innym programem.

Live a life you'll remember.

Opublikowano

Próbowałem też multiclientem z tej niemieckiej (każdemu znanej) strony, ale efekt ten sam.

A z tym wykorzystaniem podzespołów. Nigdy tego nie robiłem. W google wyczytałem, że potrzebny jest program symulujący obciążenie i niby trzeba wyczytać temperature i jakieś inne parametry. O to konkretnie chodzi?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...