Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki do telefonu za 100zł

Gość Ramzes.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Szukam słuchawek przeznaczonych do głownie muzyki, ale też biegania i oglądania filmów. Źródłem dźwięku będzie telefon LG G2.

Co do moich muzycznych preferencji to słucham wiele typów muzyki, ale głównie rap ( zagraniczny o ile to ma znaczenie ).

Aktualnie do komputera używam Superluxów HDD669 i grają imo całkiem fajnie, także te do telefonu mogą grać podobnie.

W skrócie - mają być wygodne, ładnie grać i być wytrzymałe.

Opublikowano

Chodzi ci o nauszne czy pchełki? Coś duże wymagania jak na 100 zł, wygodne, ładnie grać i wytrzymałe. Nie możesz używać HD669 do telefonu? Jeśli chodzi ci o pchełki to nikt ci nie powie które będą dla ciebie wygodne...  coś typu shure se846 będą najwygodniejsze ale raczej nie znajdziesz tego typu w takiej cenie, więc albo będą tylko ładnie grały albo musisz kupić iem np. od UE wtedy wygoda gwarantowana ale dużo paprania się z odlewami kanału i do tego trochę to trwa i nie jest tanie.

W tym przedziale to zostań przy HD669 albo Snab overtone ep-101M. Lepszych w tym przedziale raczej nie dostaniesz... dźwieku oczywiście nie ma nawet co porównywać do nausznych ale grają dobrze. Do tego w zestawie otrzymujesz etui, kabel który bardzo trudno zaplątać (sam mam podobny w swoich E10), kilka różnych tipsów, klips i do tego pianki comply.

Co do pianek to kupiłem je do sprawdzenia ale mi nie przypadły do gustu i zostałem przy silikonach. Jak na razie najwygodniejszymi słuchawkami w moim przypadku okazały się te od LG G3. Dźwięk dość słaby ale wygoda wysoka.

Opublikowano

Ktoś mi te słuchawki już polecał, tylko, dodał, że przez te metalowe końcówki mogą zwiększyć ryzyko zapalenia ucha podczas użytkowania w niskich temperaturach.

Co do HD699 to nie chcę ich używać bo po prostu są za duże, a takie pchełki zawsze można do kieszeni schować. 

W polecanych słuchawkach ( na różnych forach ) widać często Brainwavz Delta albo Alpha to może coś w tę stronę warto iść ?

Opublikowano

Delty równe brzmienie, Alphy ciemne i basowe, Snaby będą najbliżej tego co prezentują twoje luxy, w zestawie dostajesz też pianki na których fajniej grają. Wszystko można oczywiście podregulować equalizerem, więc czego byś nie wziął powinieneś być zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...