Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skrypt na custon crafting

Halk6000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak jak w temacie poszukuję skryptu na custon crafting .

operujące na przedmiotach z minecraft + mody

np obok po prawej stronie zawsze mączka kostna + jakaś sadząnka

a na zasadzie takiej np dąb +mączka           1 ,2 ,3

4,5 ,6

7,8, 9         2 slot=dąb +3 slot mączka kostna np zmieni lekko id przedmiotu . dając innąsadzonke kolejno 6:1 + mączka =6:2 +mączka =6:3 +mączka =6:4 +mączka =6.5 +mączka = 6 (dą B) wróciliśmy do pt wyjścia

to jest pierwsze dodanie na custonowy crafting a 2 to chciałbym takie coś

block_of_bedrockium (id629) (środek) + blok diamentu kolejno z lewej =4179:13 z prawej=4179:14 na górze = 4179:15 na dole = 4719:19

i z obojętnie jakiej strony na ukos 4179:21

jeśli by się dało to by było fajnie

jeśli się nie da to powiedźcie jakoś to przeboleje .

Opublikowano

@Halk6000

Plugin CustomRecipes

jak będzie działał na tym serwerze to dam like a jak nie to z edytuję tego posta i będę brzęczał

i nie działa xD wiedziałem że tak może być dlatego napisałem że poszukuje skryptu lub pluginu działającego ale jak nie działa to może ktoś to stworzy od podstaw ? przypominam że to na serwer mody + pluginy

Opublikowano

niechcę instalować więcej modów ,bo to tylko mi serwer zmuli paczka jest już zamknięta

wracając do pytania interesują mnie skrypty i pluginy .

@Halk6000

Był taki jeden mod na serwerze technicznym SafemodTV (YouTuber)

To było coś z npc dało się zmieniać receptury i dodawać nowe jak i usuwać to mod CustomNPC czy jakoś tak.

​wyjaśniłem ?

Opublikowano

@Halk6000

Hmmm no dobra spróbuj tak:

https://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/unlimitedrecipes/

Ale nie jestem pewny czy da rade to bedrockium bo ono jest z ExtraUtilities jak dobrze pamiętam

instalując mody zawsze trzeba liczyć się z ryzykiem że może serwer wywalić albo żeby działał poprawnie world do kosza . tego pluginu próbowałem wgrać i nie działał prawidłowo w ogóle nie wygenerował się folder ,więc raczej nie działa . i zgadza się dobrze pamiętasz . jakbyś chciał to zaproś na skypie adrian.peska.9

jestem tam częściej i może znajdziemy rozwiązanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...